– Sir Jim Ratcliffe kommer til å føre United tilbake til toppen

Eric Cantona er seg selv lik og kommer med flere språklige bilder i et ferskt intervju.

Publisert Sist oppdatert

Eric Cantona har ikke vært den som oftest har ytret seg i media etter at han la fotballskoene på hyllen, etter manges mening altfor tidlig. 

Nå som den franske nomaden har valgt en annen karrierevei som artist er det sjelden 58-åringen gir intervjuer om noe fotballrelatert og enda sjeldnere om noe som kan knyttes til Manchester United.

Likevel har en av The Athletics United-korrespondenter, Carl Anka, nylig møtt franskmannen hvor samtalen også kom inn på endringene som skjer i klubben etter at Sir Jim Ratcliffe tok over den sportslige kontrollen over klubben.

Det at Ratcliffes holdingselskap heter Trawlers Ltd, en tydelig referanse fra Cantonas merkelige utsagn på en pressekonferanse i 1995, er ikke noe som får Cantona til å ta av.

– Jeg inspirerer en rekke mennesker og jeg blir inspirert av en rekke mennesker, svarer Cantona før han blir spurt om de to har vært i kontakt med hverandre etter oppkjøpet. Hvor 58-åringen svarer kort og konsist.

– Nei, det har vi ikke, men han er en legende i businessverden. 

Det bringer Cantona videre inn på klubbstruktur og viktigheten av å ha noen som tar ansvar som eier av en fotballklubb.

– De jobber med det som er fundamentet i klubben, med ting som vi ikke direkte kan se, men det er viktig å jobbe med et fundament når du skal bygge et hus. Om du føler at huset beveger seg så må du restrukturere fundamentet.

– Noen ganger minimaliserer vi det, altså viktigheten av gode styreledere. Snakket blir alltid om spillerne og managere, men se på Chelsea siden Roman Abramovich forsvant. Klubben er ikke det samme som den var. Det er veldig viktig å ha noen til å ta gode avgjørelser i en klubb.

– Det viser at en styreleder i en klubb kan være veldig viktig. Med Jim Ratcliffe er jeg sikker på at klubben har fått den rette personen til å bygge dette fundamentet og at United i løpet av de neste årene vil være tilbake på sitt beste.

Hele intervjuet, hvor også kuttet på 250 arbeidsplasser i United er et tema, kan du lese her.

Powered by Labrador CMS