- Ser vi bort fra City er det vi som har vunnet flest troféer de siste to årene 

2023/24-sesongen ble den dårligste Premier League-sesongen for Manchester United siden ligaens unnfangelse i 1992, men Erik ten Hag fastholder at de to cuptitlene han har vunnet må karakteriseres som suksess. 

Publisert

I debutsesongen ledet Erik ten Hag United til en respektabel 3. plass i Premier League. I tillegg vant United ligacupen etter å ha slått Newcastle i finalen på Wembley. 

Sist sesong gikk det meste på tverke for United og Ten Hag i ligaen, og 8. plassen er den svakeste ligaplasseringen United har hatt siden Premier League så dagens lys i 1992. Men selv om det ble en elendig sesong i Premier League, Champions League og ligacupen, kunne United feire triumfi FA-cupen etter å ha fått revansj mot City for finaletapet året i forveien. 

Erik ten Hag (delvis skjult) fikk se Manuel Ugarte i aksjon på treningsfeltet for første gang lørdag. Den nye midtbanespilleren fra Uruguay skrev under for United på overgangsvinduets siste dag.

Likevel er det ikke til å stikke under en stol at avstanden opp til City har vært urovekkende stor. De siste to årene har Pep Guardiolas mannskap tatt 180 poeng, mens United har tatt 135. Det gir et gap på hele 45 poeng. 

På pressekonferansens andre del var Ten Hag imidlertid klar på at de to pokalene som har funnet veien til Old Trafford under hans ledelse er et bevis på suksess. 

- Ser vi bort fra City har vi vunnet flest troféer i engelsk fotball de siste to årene, så vi har allerede prestert de siste to sesongene. Og hør på meg, det er realiteten, det er fakta. Også denne sesongen ønsker vi å vinne troféer. Jeg er ganske trygg på at vi tar nye skritt mot å oppnå det. Det er dette jeg har gjort de siste elleve årene. Vær tålmodig og vent. Vi vil jobbe videre med den prosessen vi er inne i og vi vil forbedre oss. Vi vil strekke oss etter de neste målene og satse på å vinne troféer, sier Ten Hag.  

Erik ten Hag, 25. mai 2024 med FA-cuptroféet på Wembley etter å ha slått Manchester City 2-1 i finalen, Trophy.
En vanskelig sesong ble kronet med seier på Wembley i FA-cupfinalen mot Manchester City. For Ten Hag var det utvilsomt en stor personlig triumf.

De to første ligakampene denne sesongen har gitt varierende prestasjoner og resultater. 1-0 mot Fulham i åpningskampen ble fulgt opp med 1-2-tapt borte mot Brighton, der vertenes vinnermål kom i sluttsekundene. 

Ten Hag virket derimot ikke særlig motakelig for kritikk mot Uniteds spillestil under hans ledelse. 

- Det er subjektivt, men i fotballen er det bare én ting som teller på slutten av sesongen og det er om du har vunnet troféer eller ei. Jeg kan gjenta meg selv; etter City er det vi som har vunnet flest troféer i engelsk fotball de siste to sesongene. 

Ten Hag understreker også at United fremdeles er i en ganske tidlig fase i en langsiktig prosess.

- Jeg bryr meg ikke om jeg får kreditt for jobben jeg gjør eller ei. Det har handlet om at jeg måtte bygge klubben. Vi har kjøpt unge spillere, utviklet unge spillere og vunnet troféer. Hva mer kan jeg gjøre? Så vidt meg bekjent er fansen tilfreds med jobben jeg har gjort. Vi setter stadig høyere mål og vi er ambisiøse. Klubben, ledelsen og laget, alle ser vi potensialet her og nå skal vi jobbe veldig hardt for å nå målene vi har satt oss, slår nederlenderen fast.

Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo er to spillere som har kommet fra Uniteds eget akademi og blomstret på førstelaget. De to ungguttene var sentrale brikker på Uniteds U18-lag som vant FA Youth Cup i 2022, og det var Garnacho og Mainoo som også besørget scoringene i vårens FA-cupfinale mot City.

Et av spørsmålene før bataljen mot Liverpool søndag er om Harry Maguire beholder plassen på laget. Nylig ble han tatt ut i den engelske landslagstroppen etter å ha gått glipp av sommerens EM med skade. 

Ten Hag var krystallklar på at Maguire blir en viktig mann denne sesongen. 

- Vi har en stall som består av mer enn elleve spillere. Vi trenger å rotere på laget gjennom sesongen for å holde alle klare og i form. Ingen kan spille alle kampene. Harry Maguire vil definitivt spille en viktig rolle for oss. Jeg er glad for at han er tilbake i England-troppen og jeg tror det forteller oss mye om det han har prestert i de siste kampene, sier Ten Hag.

Powered by Labrador CMS