Elyh Harrison på trening på Carrington, 11. juli 2024.

DE UTLÅNTE:

Seks hjemmekamper – null baklengsmål

Keepertalentet Elyh Harrison er utlånt til Chester FC i National League North (nivå seks) denne sesongen. 

For keepere er det mye vanligere å bli sendt til non-league enn for utespillere – Dean Henderson startet også sin seniorkarriere på nivå seks – men det er en del som tyder på at Harrison er klar for å ta steget opp på et høyere nivå. 

Harrison har hittil stått i mål i seks hjemmekamper for Chester, og foreløpig har de ikke sluppet inn et eneste mål i de seks kampene.

Totalt i ligaen så slapp Chester inn åtte mål på de fem kampene før Harrison kom inn, mens det har blitt to baklengsmål (ett på straffespark) på de seks kampene med Harrison.

Lørdag var det Scunthorpe United (som topper tabellen) som kom på besøk, og det endte 0-0. 

0-3-8 uten Aljofree – Accrington har vunnet tre av tre med Aljofree 

Accrington Stanley har ikke hatt noen stor sesong hittil, og for noen uker siden så de ut til å være på full fart mot nedrykk fra League Two, og spill i non-league, for de så virkelig ikke gode ut. 

Så kom United-lånesoldaten Sonny Aljofree inn på laget, og med han på laget har de vunnet tre av tre kamper – først mot det andre laget som lå under nedrykksstreken i Morecambe, for så å vinne mot topplagene Gillingham og Barrow.

Sistnevnte seier, lørdag ettermiddag, var attpåtil sesongens første clean sheet, på 14. forsøk.

Totalt uten 19-åringen har Accrington spilt elleve kamper denne sesongen. Det har endt med åtte tap, tre uavgjortkamper og ingen seiere.

Så skal vi selvsagt ikke gi Aljofree all æren for snuoperasjonen, men det er ingen tvil om at stopperens tre første seniorkamper i karrieren har vært en suksess.

Sonny Aljofree, 26. april 2024.
Sonny Aljofree har fått en god start på seniorkarrieren.

Resten av de utlånte: 

  • Radek Vitek gikk glipp av noen kamper med skade, men var tilbake i BW Linz-målet i lørdagens kamp mot Wolfsberger. Det endte med et 0-1-hjemmetap.
  • Joe Hugill er skadet, og manglet da Wigan tapte på bortebane mot bunnplasserte (før denne kampen) Cambridge United.
  • Rhys Bennett er i likhet med Aljofree midtstopper for en League Two-klubb fra Lancashire, men Bennetts Fleetwood hadde ikke en like god helg, siden Port Vale vant 3-1 mot 
  • James Nolan spilte bortimot hele kampen da kriserammede Inverness (som er på vei inn i administrasjon) vant 1-0 mot Annan i skotske League One. Nolan ble byttet ut på overtid.
  • Tom Wooster måtte plukke tre baller ut av nettet sitt i Farsley Celtics skuffende 0-3-hjemmetap mot Spennymoor fredag kveld. Navnebror (og keeperkollega) Tom Myles var verken på banen eller på benken i Runcorn Linnets 0-1-tap hjemme mot Nantwich Town.
Powered by Labrador CMS