Erik ten Hag hever knyttneven for å feire 2-1-seieren mot Brentford, 19. oktober 2024.

TEN HAG ETTER KAMP:

– Seiere gir tro og selvtillit

Publisert Sist oppdatert

Det var en lettet Erik ten Hag som møtte TV-reporterne etter Uniteds seier mot Brentford – men ikke en Ten Hag som var i ferd med å ta av. 

Da MUTVs Liam Bradford i sitt åpningsspørsmål sa at det var en briljant seier, og en veldig god forestilling, så ville Ten Hag justere det ned noen hakk.

– Vel, vi trenger ikke å overvurdere det. Jeg er mest fornøyd med at vi scoret to briljante mål. Jeg likte veldig godt måten vi scoret på, og det vil inspirere laget til å gjøre enda mer.

LES OGSÅ: – Det var bare tørt blod, så ingen av oss skjønte hvorfor

I et annet intervju snakket han mer om hvor godt han likte de to målene:

– Innlegget fra Rashy var briljant, og det var en fantastisk avslutning fra Garnacho. Det andre målet hadde pasningen fra Eriksen, flikken fra Bruno og avslutningen til Rasmus – det var så vakkert. Vi er glade for at Rasmus er tilbake, for vi savnet målene hans.

Se høydepunktene:

Også forrige sesong vant United 2-1 mot Brentford, men da etter to overtidsmål av Scott McTominay. 

– Vi kan vinne helt på slutten også, noe vi viste sist sesong med to mål av Scott McTominay, men det er bedre for hjertefrekvensen til manageren at det blir gjort tidlig i andreomgangen! Det var mer rolig, og jeg nøt det, spesielt måten vi spilte på i andreomgangen. Førsteomgangen var OK, men i andreomgangen tok vi det opp et hakk, og spilte en god formasjon med gode strukturer, og økte tempoet.

Ten Hag håper på å få en effekt fra denne seieren. 

– Seiere gir tro og selvtillit. En kan prestere ganske godt, slik vi har gjort i starten av denne sesongen med å holde nullen, og ved å skape sjanser. Men når en ikke klarer å score, og ikke vinner, så er både vi og alle rundt skuffet. Men prestasjoner som dette, hvor vi vinner, vil gi bedre humør. Men det er bare én seier, det må vi være klar over, vi må vinne alle kamper. Det er bare 24 timer [hvor vi kan glede oss over dette], og så beveger vi oss videre. Men det vil definitivt gi oss selvtillit.

Erik ten Hag håper på bedre resultater nå før neste landslagsperiode enn det United hadde mellom de to foregående pausene.

– Vi vant ikke nok i forrige «blokk» [med kamper], men vi tapte bare én kamp også, og det var i den kampen hvor vi ble redusert til ti mann, og hvor alle var enige om at vi ikke burde vært det. 

– Det vi må gjøre bedre er å score mål. Vi kommer oss inn i de riktige posisjonene, men vi har ikke vært kliniske nok eller bestemte nok. I så fall kommer vi til å vinne kamper. Det hjalp selvsagt ikke at Rasmus Højlund var skadet i starten av sesongen, og nå er han tilbake – men vi har nok av spillere utenom Rasmus med målscoreregenskaper.

Rasmus Højlund feirer mål mot Brentford.
Matchvinner Rasmus Højlund.
Powered by Labrador CMS