Seier mot rivalen!

Onsdag kveld var Liverpool på besøk til den første kampen av ligacupgruppespillet, og der var det liten tvil om hva som var det sterkeste laget.

Manchester United vant fullt fortjent 2-0 etter scoringer av Melvine Malard og Rachel Williams.

Marc Skinner foretok seg åtte endringer på laget som slo Everton i helga, med kun målvakt Phallon Tullis-Joyce og midtstopperparet Maya Le Tissier og Millie Turner fra start.

Det var imidlertid lenger frem på banen det virkelig skjedde for Uniteds del, og etter ni minutter var hjemmelaget i føringen.

En corner ble først headet opp i lufta, før den havnet på venstrefoten til Malard som banket ballen i mål på hel volley.

Dessverre måtte imidlertid målscoreren ut med det som så ut som en skade i hamstringen noen minutter før pause, men det betød uansett ikke alt for mye for kampbildet.

Liverpool satte ikke Tullis-Joyce på de store prøvelsene etter hvilen heller, og da Hinata Miyazawa halvveis ut i andre omgang plukket opp et svakt utspill fra Liverpool-keeperen og fant Rachel Williams foran mål, skulle det også bli 2-0.

Flere mål fikk vi ikke, og dermed står United med tre seire av tre mulige og null baklengs så langt denne sesongen.

Manchester United 2-0 Liverpool

Leigh Sports Village
FA Women's League Cup

MÅL: 1-0 Melvine Malard (9.), 2-0 Rachel Williams (67.)

UNITED: Phallon Tullis-Joyce - Aoife Mannion, Maya Le Tissier, Millie Turner, Gabby George - Hayley Ladd (Lisa Naalsund,79.), Simi Awujo (Dominique Janssen, 71.), Hinata Miyazawa (Grace Clinton, 79.) - Celin Bizet, Rachel Williams (Elisabeth Terland, 71.), Melvine Malard (Leah Galton, 38).

Ubenyttede innbyttere: Safia Middleton-Patel, Lucy Newell, Jayde Riviere, Geyse.

Slutt.

89: Liverpool kommer til en sjelden avslutning, men skuddet fra Enderby ender langt opp på tribunen.

87: Bizet vinner ballen høyt på Liverpools banehalvdel og tar med seg ballen fremover før hun prøver å sette den i lengste, men igjen treffer avslutningen akkurat ikke mål.

85: Nesten en helnorsk scoring! Naalsund løfter inn mot Terland som header mot lengste, men avslutningen går like utenfor.

79: Nytt dobbeltbytte hos United. Naalsund og Clinton kommer inn for Ladd og Miyazawa.

78: George med et høyt innlegg mot bakre. Der stiger Bizet til værs, men headingen går utenfor.

71: Skinner med dobbeltbytte. Setter inn Terland og Janssen for Williams og Awujo.

67: 2-0! Miyazawa leser og plukker opp et fryktelig utspill fra Liverpools sisteskanse, og finner Williams inne foran mål. Der er den rutinerte spissen sikker som banken når hun sender ballen ned i det venstre hjørnet.

55: I stolpen fra Miyazawa! Drar seg inne fra venstre og prøver seg på nærmeste, men marginene er ikke på japanerens side.

47: Ikke så langt unna at United scorer sitt andre for dagen. En corner ender på hodet til Ladd, men headingen fra midtbanespilleren går til side for mål.

46: United sparker i gang den andre omgangen.

PAUSE.

38. Malard, kanskje Uniteds beste så langt i denne omgangen, må dessverre ut. Leah Galton kommer inn.

36: Malard tar seg til hamstringen og trenger pleie. Spørs om målscoreren kan fortsette her.

25: Nesten for Liverpool. Et frispark fra venstre treffer et Liverpool-hode, men headingen går centimetere utenfor målet til Tullis-Joyce.

18: United ruller strålende opp fra venstre og ut til Bizet på høyre. Hun drar seg inn og prøver å curle den i lengste, men skuddet går like utenfor.

16: Nesten for United! Malard kommer løs på venstresiden igjen, men mislykkes med det første forsøket på å slå ballen inn i feltet. Ballen ender imidlertid opp igjen hos venstrekanten, som så slår 45 grader ut til Awujo. Avslutningen går imidlertid et stykke over.

9: MÅL! United i føringen! Corneren ender opp i beina til Malard, som på hel volley banker ballen i mål mellom beina på en Liverpool-spiller på strek. 1-0!

8: Stor sjanse for United. Malard spilles gjennom på venstresiden og skjærer innover, men Liverpools sisteskanse slår ballen ut til corner.