Scholes med Mainoo-hyllest: - Minner meg om Zidane 

Paul Scholes trakk en gang i tiden frem Zinedine Zidane som sin tøffeste motstander. Nå sammenligner han United-juvelen Kobbie Mainoo med den elegante franskmannen. 

Publisert Sist oppdatert

- Han minner meg om Zinedine Zidane i måten han tar ballen, mottar ballen og «cruiser» forbi motstandere. 

Det sier Paul Scholes om Kobbie Mainoo i et større intervju med The Guardian

Mainoo var et av Uniteds store lysglimt forrige sesong. Unggutten kom inn i en dysfunksjonell United-midtbane og spilte med roen til en langt mer erfaren spiller og vartet opp med noen utrolige øyeblikk, som seiersmålet mot Wolverhampton på overtid, en drømmescoring mot Liverpool og  fulltrefferen på Wembley mot Manchester City. 

I sommer slo han gjennom på nytt, denne gangen på den internasjonale scenen for England, da han spilte seg inn på det engelske landslaget som tok seg til EM-finalen i Tyskland. 

Å bli sammenlignet med Zidane må sies å være ganske rosende omtale. Zidane anses som en av tidenes beste fotballlspillere. Han herjet for Juventus og Real Madrid i en årrekke, vant både EM og VM med Frankrike, har vunnet gullballen og har ellers vunnet det meste som vinnes kan. 

Zidane huskes best for sitt overblikk, driv med ballen, øye for mål, ferdigheter med ball og sine elegante bevegelser ute på banen. 

Zinedine Zidane var en grasiøs fotballspiller. Her får han med seg ballen etter en sugende takling fra Roy Keane da Real Madrid og Manchester United møttes i 2003.

Forventningene til Mainoo den kommende sesongen er  like store som potensialet hans. Etter FA-cupfinalen tidligere i år sammenlignet flere Mainoo med Scholes, en sammenligning sistnevnte ikke ville være med på. «Han er 10 ganger bedre enn jeg var da jeg var 19», sa Scholes. 

Og lovordene fortsetter å komme fra United-legenden. 

- Jeg husker at jeg hørte om en unggutt som var på høyde med Casemiro på trening, og som av og til var bedre enn ham. Men du må gå ut på banen og gjøre det i kamp. Jeg husker roen hans første gangen jeg så ham spille. Måten han tok i mot ballen med så mye selvtillit. Jeg kunne ikke tro at en så ung spiller kunne gjøre det. 

- Den roen kom ikke like fort for meg som den har gjort for Kobbie. Det kom kanskje fem-seks år inn i karrieren min. Det er derfor det forbløffer meg. Han er så avslappet, spillet er så enkelt for ham. Det er nesten som poesi. Den roen kommer til å være viktig gjennom hele karrieren hans. Det er noe man bare har. 

Kobbie Mainoo har tatt Premier League og Manchester United med storm.

Scholes ble utfordret på hva Mainoo kan bli bedre på. Til det svarer han:

- Han kan sikkert vinne flere kamper for dette laget. Vi har sett midtbanespillere gjennom årene som er matchvinnere. Steven Gerrard og Frank Lampard, spillere som dem. Med personligheten hans kan han bli en matchvinner for United, sier Scholes, og understreker: 

- Det finnes ingen grenser for hvor god han kan bli så lenge han holder beina godt plantet på jorden, men han virker som typen som ikke lar seg rive med.

Powered by Labrador CMS