NOTISER: 

Schneiderlin legger opp

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 17. august

Schneiderlin legger opp

Tidligere Manchester United-spiller Morgan Schneiderlin har i en alder av 34 annonsert at hans tid som profesjonell fotballspiller er over.

Franskmannen kan se tilbake på en lang og innholdsrik karriere, med blant annet 47 kamper i Manchester United-trøya over to sesonger mellom 2015 og 2017.

Det siste året tilbrakte han i greske AE Kifisias. Etter oppholdet i United var han også innom Everton, Nice, Western Sidney og Konyaspor.

Torsdag 15. august

Snapdragon-avtalen forlenget med to år

Manchester Uniteds hovedsponsor Snapdragon har utløst en opsjon på å forlenge sponsoravtalen med Manchester United. Den nye avtalen strekker seg til 2029. 

Det skriver The Athletic torsdag. 

United ble enig med Snapdragon om en sponsoravtale i september 2023, og den ble først gjeldende fra og med 2024/25-sesongen. Ifølge The Athletic var det ikke ventet at opsjonen kom til å bli benyttet før neste år, men allerede nå har altså opsjonen på forlengelse blitt utløst. 

Avtalen er verdt 75 millioner dollar i året. Forlengelsen av avtalen betyr at avtalen, for Uniteds del, er verdt 375 millioner dollar over fem år. 

Women’s Professional Leagues Limited tar over WSL: – En ny æra

Mens en i herrefotballen har hatt Premier League og English Football League, så har det i kvinnefotballen vært det engelske fotballforbundet som har styrt og eid også de øverste divisjonene. 

Det har en stund vært planlagt å endre på dette, og torsdag kom bekreftelsen på at det formelle eierskiftet har funnet sted: Toppdivisjonen Women's Super League og Women's Championship har nå blitt tatt over av Women's Professional Leagues Limited (WPLL), hvor alle klubber som deltar i disse ligaene kommer til å være aksjonærer. 

– Fullføringen av avtalen innleder en ny æra i sporten, heter det i pressemeldingen.

Premier League støtter WPLL med et interessefritt lån på 20 millioner pund, og vil også bidra med støtte og deling av kunnskap innenfor mange områder.

Onsdag 14. august

Ny jobb for Henning Berg

Henning Berg sa opp i AIK i juni etter uenigheter med klubbledelsen, og nå har den tidligere United-forsvarsspilleren fått seg ny jobb. 

Berg er nemlig ny hovedtrener i den kypriotiske klubben AEK Larnaca FC, bekrefter klubben.

54-åringen har jobbet flere år som hovedtrener for Omonia i Kypros tidligere, og vant blant annet ligatittelen i 2020/21-sesongen, så han har et godt navn på Kypros.

Møter Leicester, Tottenham og Leeds i U18 Premier League Cup

Forrige sesong vant United U18 Premier League Cup etter å ha slått byrival Manchester City i finalen, og nå er det klart at United denne sesongen skal møte Leicester, Tottenham og Leeds i gruppespillet i turneringen. 

Kampoppsettet har også kommet, og United starter med en bortekamp mot Leicester tirsdag 27. august.

Videre skal United spille borte mot Tottenham lørdag 5. oktober, før Leeds kommer på besøk til Carrington lørdag 23. november.

Se U18-lagets terminliste her.

Ethan Wheatley jubler etter å ha doblet ledelsen med sitt andre mål mot Manchester City i U18 Premier League Cup-finalen, 23. april 2024.
Ethan Wheatley etter sitt andre mål i U18 Premier League-cupfinalen mot City i april.

Tirsdag 13. august

Robert Jones dømmer Uniteds første seriekamp

Premier League annonserte tirsdag dommeroppsettet for den første serierunden, og der ble det klart at Robert Jones dømmer Manchester Uniteds sesongåpning mot Fulham fredag kveld. 

Han får med seg Ian Hussin og Simon Bennett som assistenter, mens Anthony Taylor er fjerdedommer.

Jarred Gillett er VAR-dommer. 

Forrige United-kamp Jones dømte var 3-2-seieren over Newcastle i forrige sesongs siste hjemmekamp. 

Powered by Labrador CMS