KILDER TIL UNITED.NO:

Samtaler om ny Ten Hag-kontrakt etter grundig evaluering

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld sprakk The Athletics David Ornstein nyheten om at Erik ten Hag fortsetter som Manchester Uniteds manager.

Helt siden FA-cupfinaleseieren mot Manchester City på Wembley har ryktene gått om at klubbledelsen – med Sir Jim Ratcliffe i spissen – har vært på jakt etter en erstatter for Ten Hag.

United.no ble fortalt at sentrale skikkelser i INEOS på et tidlig tidspunkt ga uttrykk for at de ikke hadde tillit til Ten Hag, men at det likevel aldri var noen garanti for at det ville føre til et managerskifte. Kilder har fortalt at Gareth Southgate hele tiden har stått høyt på listen, mens Thomas Tuchel og Mauricio Pochettino også har vært kontaktet ifølge andre rapporter.

Men én etter én har de nevnte kandidatene blitt erklært som uaktuelle i engelske medier.

Sent tirsdag kveld forteller kilder til united.no at klubben har gjennomført en grundig evaluering av 2023/24-sesongen de to siste ukene.

Ledelsen vurderte alle muligheter, og kom til den konklusjon at den utvilsomt beste løsningen for fremtiden er at Ten Hag fortsetter som klubbens manager.

Ten Hag returnerte nylig fra ferie på Ibiza, og etter det united.no erfarer har nederlenderen hatt konstruktive samtaler med ledelsen denne uka. Klubb og manager skal være enige om veien videre, og går nå i forhandlinger om en kontraktsforlengelse. Ten Hags nåværende kontrakt går ut sommeren 2025.

Dermed er den mye omtalte evalueringsprosessen over. Etter det united.no erfarer har heller ikke spillere og trenere fått noen signaler om hva som ville bli det endelige utfallet av managersituasjonen.

Nå tyder alt på at Erik ten Hag leder Manchester United inn i fremtiden, sannsynligvis med fornyet tillit i form av en ny kontrakt. Der kan det være at tittelen endres fra «manager» til «head coach».

På fredag åpner overgangsvinduet, med navn som Jarrad Branthwaite, Joao Neves, Leny Yoro og Michael Olise som kobles til United. 

15. juli sparkes oppkjøringen i gang med sommerens første treningskamp mot Rosenborg på Lerkendal.

Powered by Labrador CMS