TALLKNUSERNE HAR TALT:

Så stor er sannsynligheten for at 5.-plass holder til Champions League-spill

Publisert

Det er ingen tvil om at oppgaven med å ta seg inn blant de fire beste lagene i Premier League fremstår krevende for Erik ten Hag og Manchester United.

Sannsynligheten for å bli topp fem er derimot noe større, særlig med tanke på at både Tottenham og Aston Villa har et tøft kampprogram foran seg de siste to månedene av sesongen. Det kan i så fall kanskje holde til spill i Europas gjeveste klubbturnering.

Det utvidede Champions League-formatet vil nemlig bety en ekstra plass til de to ligaene som gjør det best i de europeiske turneringene sesongen før.

I skrivende stund er det Tyskland og Italia som vil få med ett lag til i turneringen. Det kan imidlertid endre seg raskt i løpet av sesongens kulminerende fase, avhengig av hvordan lag fra de forskjellige nasjonene gjør det i henholdsvis Champions League, Europa League og Conference League.

Det velrennomerte statistikkselskapet Opta har utført en stor mengde beregninger av de gjenværende sluttspillsrundene i de tre turneringene, ettersom veien til finalen nå er klar for lagene som makter å ta seg videre.

Tallknuserne gir altså Italia og Serie A 94,9 prosent sjanse for å gripe én av de to ekstra Champions League-plassene.

England har på sin side 82,5 prosent sjanse for å få en ekstra plass. Det er betydelig høyere enn Tysklands 19,2 prosent og Frankrikes 3,4 prosent.

Merk: Dette er tall som utelukkende er basert på millioner av datasimuleringer.

Powered by Labrador CMS