NY RAPPORT: 

Så hardt ble United rammet av skader forrige sesong

Publisert Sist oppdatert

Vi husker alle hvor lang Uniteds skadeliste var forrige sesong. 

Casemiro vikarierte stadig vekk som midtstopper, Antony var innom venstrebacken, Jonny Evans spilte langt mer enn planlagt og Rasmus Højlund måtte spille altfor mange kamper i sin debutsesong. 

Det var én av faktorene bak Uniteds skuffende 8. plass i Premier League. 

Nå har en ny årlig rapport slått fast at United ble nest hardest rammet av samtlige Premier League-klubber med totalt 75 skader. Bare Newcastle hadde flere med 76. 

Det kommer frem i Howden Men's European Football Injury Index, en årlig rapport fra det globale forsikringsselskapet Howden. De har for fjerde gang publisert sin gjennomgang av skadesituasjonen fra topp fem-ligaene i europeisk fotball: Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1. 

Rapporten viser at United kom på 15. plass på listen over topp 20 hardest rammede klubber i 2023/24-sesongen. United og Newcastle var de eneste Premier League-klubbene inne blant topp 20. Hele 15 av plassene okkuperes av Bundesliga-klubber. Det til tross for at de har en vinterpause fra midten av desember til midten av januar. 

Rapporten viser at United har hatt over snittet mange skadetilfeller de siste fire sesongene. Det samme har Newcastle, Chelsea og Liverpool hatt. 

Victor Lindelöf var en av United-spillerne som pådro seg skader forrige sesong. Her trasker han av banen mens han holder seg til hamstringen under en kamp mot Brentford.

United deltok som kjent i Champions League, ligacupen og FA-cupen forrige sesong, i tillegg til Premier League. De røde djevlene ble imidertid slått ut av Champions League før utslagsrundene, uten at det påvirket antall skader på vårsesongen. 

Howden-rapporten viser at det faktisk var en nedgang i antall skader i 2023/24 sammenlignet med sesongen før. Det totale antall skader fordelt på de 20 klubbene falt fra 944 til 915, men bekymringsverdig nok viser samme rapport at alvorlighetsgraden på skadene, samt lengden på skadeoppholdene, øker. 

Det ble totalt registrert 4123 skader på tvers av topp fem-ligaene i Europa, en økning på fire prosent fra sesongen før. 

Apropos skader: 

Powered by Labrador CMS