Belgisk journalist: 

- Ruud van Nistelrooy aktuell for Leicester-jobben

Får vi et gjensyn med Ruud van Nistelrooy i Premier League? 

Publisert Sist oppdatert

Muligens, om vi skal tro den belgiske journalisten Sacha Tavolieri. Han hevder nemlig at den tidligere United-spissen er aktuell for å ta over etter Enzo Maresca, som er på vei til Chelsea. 

Tavolieri har blitt beskrevet som «Twitter-kongen av Belgia» og kalles også «den belgiske Fabrizio Romano». I fjor var det han som var først ute med nyheten om at Jeremy Doku var klar for Manchester City. 

Nå hevder han altså at Van Nistelrooy er aktuell for Leicester-jobben. Han har ikke lagt skjul på at han ønsker å jobbe i England. 

- Jeg vil veldig gjerne jobbe i Spania, men også i de andre ligaene jeg har spilt, i Premier League og Bundesliga, sa han i et intervju med AS tidligere i vår. 

Han er imidlertid langt fra alene om det: The Times skriver at Graham Potter, Steve Cooper og Carlos Corberan er andre kandidater, men understreker at Leicester ikke har hastverk med å ansette en ny trener. 

Van Nistelrooy spilte for United fra 2001 til 2006 og var med på å vinne Premier League, FA-cupen, ligacupen og Community Shield med United. Målmaskinen scoret 150 mål på 219 kamper. 

Ruud van Nistelrooy scoret for moro skyld da han spilte i Manchester United.

Han var deretter innom Real Madrid, HSV og Malaga før han la skoene på hylla i 2012. Nå har nederlenderen blitt 47 år gammel og etter diverse trenerjobber i ulike roller fikk han i 2022 sin første managerjobb i PSV, klubben United hentet ham fra. 

Han ledet Eindhoven-klubben til seier i Johan Cruyff Shield, Nederlands svar på Community Shield, og den nederlandske cupen, men sa opp jobben med én kamp igjen av sesongen og forklarte det med mangel på støtte.  

PSV endte på 2. plass den sesongen, syv poeng bak seriemester Feyenoord, og siden har Van Nistelrooy vært arbeidsledig. 

Leicester spiller neste sesong i Premier League etter at de vant Championship forrige sesong, og man kan se for seg at Van Nistelrooy ville fått en varm velkomst på Old Trafford.

I Leicester kan han potensielt bli sjef for mannen som for noen år siden slettet hans gamle Premier League-rekord for scoringer i flest ligakamper på rad. Jamie Vardy scoret i elleve Premier League-kamper på rad og overgikk dermed Van Nistelrooy, som i sin tid scoret i ti på rad. 

Powered by Labrador CMS