Rosenborg scoret på overtid - United tapte på Lerkendal

Uniteds sesong er i gang etter et 1-0 tap mot Rosenborg på Lerkendal.

Folkefesten på Lerkendal ble nok ikke det alle håpte på og endte med en sen, sen scoring fra Rosenborg signert Noah Holm.

Det var heller ikke ufortjent etter en kamp hvor Rosenborg var det klart beste laget og var nærmere scoring ved fire-fem anledninger enn hva United var i løpet av 90 minutter.

Stjernene så tunge ut

Erik ten Hag sendte utpå de antatt beste spillerne i kampens første omgang, med Marcus Rashford, Mason Mount, Casemiro, Aaron Wan-Bissaka og Jonny Evans som de største stjernene i United-laget.

Likevel var det Rosenborg som startet kampen som det førende laget og ga United trøbbel i kampens første 20 minutter.

Rosenborg-spillerne var tydelig heltent og etter 20 minutter satte en av Rosenborg-stopperne inn en stygg, stygg takling i leggen på Casemiro som tok telling, noe som nok ga United-fansen og Ten Hag en liten støkk, men brasilianeren reiste seg etter litt behandling og kunne fortsette.

Etter snaue halvtimen var Rosenborg svært nære å gå opp i ledelsen 1-0 da Marius Broholm satte ballen i stolpen fra 20 meter.

United fortsatte å slite og det ble stadig mer tydelig at dette var sommerens første kamp og mot et lag i sesong. Rosenborg var nære ved ytterligere to anledninger mot slutten av første omgang og kun godt keeperspill av Radek Vitek hindret Rosenborg å ta ledelsen.

Radek Vitek viste seg frem og gjorde flere kvalitetsredninger i den første omgangen mot Rosenborg. Den 20 år gamle tsjekkeren var Uniteds klart beste.

Det skulle ta 38 minutter før United kom til sin første avslutning. Ethan Wheatley vendte fint opp og banket til fra 20 meter og kun en kvalifisert redning fra Rosenborgs keeper hindret United å ufortjent ta ledelsen på Lerkendal.

Rosenborg ga seg ikke og like før pause var Nypan, som UNO, pratet med i forkant av kampen regissør og vippet gjennom en medspiller mellom fire United-spillere før en lagkamerat satte ballen i tverrligger alene med Vitek før tsjekkeren like etter gjorde en god redning på en heading fra Ole Sæter.

Unggutta fikk sjansen

I det pausesignalet lød ble Ten Hag stående sammen med innbytterne og ga den unge United-benken instruksjoner, noe som ble et frempek på de ti byttene som ble gjort i pausen. Kun Radek Vitek ble værende på banen av de som startet kampen og store deler av U21/U18-laget fra forrige sesong fikk sjansen til å vise seg mot seniormotstand med Toby Collyer som Uniteds kaptein.

Harry Amass var blant dem United-fansen ønsket å se på førstelaget i Luke Shaws skadefravær mot slutten av forrige sesong, men sjansen lot vente på seg. 17-åringen fikk i stedet sjansen i andre omgang i Uniteds første treningskamp denne sommeren og fikk vist noen av de kvalitetene det har gått gjetord om, selv om han til tider også slet i det defensive arbeidet.

Harry Amass fikk sine første minutter på seniornivå for Manchester United.

Unggutta viste at de har spilt en del sammen med noen fine kombinasjoner, uten at det helt viste seg i form av målsjanser.

Rosenborg, som også gjorde flere bytter, fortsatte å være de laget som skapte sjanser og tvang Radek Vitek til å varte opp med et C-moment av en redning som han slo opp i krysstanga før Bennett fikk rensket unna.

Ethan Ennis viste seg frem som Uniteds farligste angrepsvåpen i andre omgang. Plukket opp en feilpasning, tok med seg ball fra venstre og inn mot midten før 19-åringen klemte til fra 25 meter og satte Rosenborg-keeperen på en ordentlig prøve.

Rosenborg fikk til slutt scoringen sin med kampens siste kamp og United tapte med det 1-0 på Lerkendal.