Peter Schmeichel, 12. desember 2023.

Røper Van Nistelrooy-samtale om Højlund

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha pådratt seg en skade i treningskampen mot Arsenal i sommer venter vi fortsatt på at Rasmus Højlund skal få sine første minutter i sin andre sesong som Manchester United-spiller.

Den danske spissen ventes imidlertid tilbake i løpet av kort tid, og en som har klokkertro på at han kan ta store steg fremover er hans landsmann og tidligere United-målvakt Peter Schmeichel.

– Han er et fantastisk talent. De mulighetene som ligger foran ham er på det høyeste nivået, sier Schmeichel til Tipsbladet.

Håper på Van Nistelrooy-hjelp

En som forhåpentligvis kan bidra til at Højlunds utvikling tar ytterligere fart er Ruud van Nistelrooy, som ble ansatt som ny assistenttrener i sommer.

Schmeichel forteller at han har pratet med Van Nistelrooy om den unge spissen, og at også nederlenderen har troen.

– Nå kom Ruud van Nistelrooy inn, og jeg snakket litt med ham. Han sier at det er så mye potensial i det her. Hvis han kan hjelpe ham...

Schmeichel og Van Nistelrooy ser begge en lys fremtid for Højlund.

– Laget bruker ham ikke riktig

Samtidig er Schmeichel tydelig på at lagkameratene må bli bedre på å finne Højlund i bedre posisjoner.

– Det er ikke bare Rasmus. Laget bruker ham ikke riktig, så det er noen ting som må korrigeres.

Om disse endringene kommer på plass, tror Schmeichel vi virkelig kan se en Højlund som slår ut i full blomst.

– Han er et veldig imponerende, ungt menneske. Han er langt eldre enn de 21 han egentlig er. Han har et fantastisk potensial, er vanvittig fornuftig, gal og frekk - alle de tingene du vil ha i en ung spiss.

– Han har vist at hvis han blir presset, så kan han gjøre det selv. Hvis han kan få laget til å backe ham så klarer jeg ikke å se at han ikke kommer til å score masse mål.

Peter Schmeichel tror vi kan få mye glede av Højlund i årene som kommer.
Powered by Labrador CMS