Rooney-perle holdt bare nesten - United-legendene slått på straffer

OLD TRAFFORD: Wayne Rooney viste milimeterpresisjon, men til tross for spisslegendens vakre frisparkmål var det Celtic som stakk av med seieren. 

Publisert Sist oppdatert

Kampen mellom United og Celtic endte 1-1, og ble derfor avgjort på straffespark. 

Der bommet Uniteds Danny Webber som den eneste og dermed var det de skotske legendene til Celtic som kunne glise bredest etter kampen. 

Den store vinneren er imidlertid Manchester United Foundation som får overskuddet fra legendekampen og pengene går til å hjelpe vanskeligstilte barn og ungdom i Manchester. 

Kampen ble, som legendekamper flest, spilt med et bedagelig tempo og mye latter og smil fremfor fæle taklinger. Men ingen av lagene liker å tape. United var det beste laget før pause og Wayne Rooney scoret på et fantastisk frispark like før pause. 

Wayne Rooney feirer sitt vakre mål på Old Trafford.

Etter hvilen hevet Celtic seg ett hakk og Gary Hooper utlignet da han dyttet en retur etter en Stiliyan Petrov-suser i mål. 

Etter 1-1 ved kampslutt ble det hele avgjort på straffer og der scoret Celtic på samtlige forsøk. Det gjorde derimot ikke United og da ble det tap. 

For fansen var det uansett stort å se Wayne Rooney, Michael Carrick, Darren Fletcher og de andre United-legende aksle den røde trøyen igjen. 

Under kan du gjennoppleve kampen i tekstform.

United Legends 1 (1)- (0) Celtic Legends 1 (4-5 etter straffespark)

Old Trafford, veldedighetskamp. 1-0: Wayne Rooney (41), 1-1: Gary Hooper (62). 

United Legends: Raimond van der Gouw, Phil Bardsley, Ronny Johnsen, Mikael Silvestre, Danny Simpson, Eric Djemba-Djemba, Darren Fletcher, Michael Carrick, Antonio Valencia, Dimitar Berbatov, Wayne Rooney

Benken: Anders Lindegaard, Kevin Pilkington, Danny Pugh, Nicky Butt, Luke Chadwick, Paul Scholes, Chris Eagles, Karel Poborsky, Frazier Campbell, Danny Webber, Denis Irwin

Celtic Legends: Artur Boruc, Mikael Lustig, Kelvin Wilson, Charlie Mulgrew, Stephen McManus, Jonny Hayes, Stiliyan Petrov, Joe Ledley, Georgios Samaras, Jan Vennegoor of Hesselink

Straffespark: 

CELTIC SCORER:  Darren O Dea scorer. Aldri hørt om han? Vel, nå vil han alltid bli husket som mannen som scoret det avgjørende straffesparket i legendekampen mot United. Eller ikke ...Kampen er i alle fall slutt og Celtic vant på straffer. 

UNITED SCORER: 4-4. Darren Fletcher scorer. Men nå kan Darren O Dea avgjøre

CELTIC SCORER: 4-3 til gjestene Celtic

UNITED BOMMER: Danny Webber med en dårlig straffe. 3-3, men nå kan Celtic la ledelsen

CELTIC SCORER: 3-3. Gode straffer fra begge lag

UNITED SCORER: Rooney banker den i mål. 3-2

CELTIC SCORER: 2-2. Rooney skal ta neste

UNITED SCORER: Denis Irwin med en perfekt straffe. Akkurat som i glansdagene. 2-1 til United nå

CELTIC SCORER: 1-1 og vi er like langt

UNITED SCORER: Nicky Butt tupper den enkelt i mål. 

* Luke Chadwick blir intervjuet av MUTV og gliser like bredt som en turist som akkurat har ankommet en all inclusive-ferie på Gran Canaria. For en herlig type

* Vanligvis er det jo spillerne som er på banen når en kamp avsluttes som kan ta straffer, men noe sier meg at reglene tøyes og bøyes her. 

* Dere må ha meg unnskyldt, men sånn på stående fot har jeg ikke helt oversikten over Kevin Pilkington og Lukasz Zaluskas statistikk på straffer. Vanskelig å si hvem som er favoritter her ...

Slutt: Dommer Jon Moss blåser for fullt tid. Det ender 1-1 og da kan alle være venner og fornøyde tenker du kanskje? Glem det! Her blir det straffesparkkonkurranse. Vi skal ha en vinner!

90 min: Ett tilleggsminutt også i denne omgangen. 

88 min: Eagles prøver seg med en spektakulær volley, men sleiver. Tenk om den hadde gått inn...Det hadde vært konge. Kongeørn. Den var bløt

85 min: Eagles fyrer løs, men Zaluska redder enkelt. Like etterpå takker Ronny Johnsen for seg og blir erstattet av Denis Irwin. Den joviale iren er fremdeles populær blant United-fansen. 

83 min: Stor sjanse for de skotske gjestene skjønt det er grekeren Samaras som avslutter. Ballen går like utenfor. Bra! En tidligere City-spiller som matchvinner på Old Trafford? Ellers takk! 

* Til de som lurer på om Poborsky kan avslutte...

80 min: Nettet forsvant litt på Old Trafford, men dere har ikke gått glipp av noe...Kaler Poborsky prøver seg med et skudd, men det er både upresist og løst. 

* United skal bytte fire mann: Poborsky, Chadwick, Pugh og Webber skal inn.

68 min: Det er flere innbyttere som gjør seg klare, mens Berbatov tar ned ballen med milimeterpresisjon. Danny Simpson får skutt fra 20 meter. Solid redning fra Lukasz Zaluska i Celtic-målet. 

66 min: Butt snapper ballen fra Petrov som feller midtbanespilleren. Butt faller så lang han er ...178 cemtimeter for å være nøyaktig. 

63 min: United gjør flere bytter. Kevin Pilkington erstatter Lindegaard og Paul Scholes kommer inn for Wayne Rooney som får stående applaus. 

62 min: MÅL. Celtic utligner. Første er det et susende lagskudd fra Petrov som treffer tverliggeren før Gary Hooper enkelt kan dytte returen i det åpne målet. 

59 min: Fletcher vinner ballen nede ved dødlinjen, men får frispark mot seg. Det er skotten ikke enig i. Ikke i det hele tatt faktisk. Dommer Jon Moss gliser, men Fletcher synes ikke det er morsomt. Bare det i seg selv er jo litt morsomt ...

58 min: Brukbar Chelsea-sjanse, men Lindegaard er ute og forstyrrer før Ronny Johnsen rydder opp. 

52 min: Celtic får frispark som blåses himmehøyt over. Fulgte de ikke med på Rooneys perle i 1. omgang? Det er slik det skal gjøres

51 min: Han må, han bare må. Dimitar Berbatov får ballen inne i 16-meteren. Prøver seg med en meget frekk lobb som dupper i tverliggeren og over. Ah, Barba: You beauty

48 min: United ligger meeeget dypt nå. Kan nesten ikke konkludere med noe annet når samtlige elleve spillere er inne i, eller i umiddelbar nærhet av, egen 16-meter. 

46 min: Vi er i gang med de siste 45 minuttene.

* Det ser ut som Michael Carrick har gått ut. Han bærer på en ispose. Det er jo ikke sikkert at den er beregnet på ham selv, men det ser slik. Carrick halter en smule. 

* Lagene er på vei ut på banen etter en fortjent hvil. Det er noen bytter på gang. Vi kan blant annet se Nicky Butt

Pause: Men dette var jo artig! United leder 1-0 etter en deilig, deilig scoring av Wayne Rooney. Og det er fortjent. Jeg hadde bange anelser da jeg så snittalderen i Celtics tropp som var vesentlig lavere enn Uniteds, men United har vært det beste laget. 

45 min: Dommeren har lagt til ett minutt. Tror det er mange utpå her som er takknemlig for at det ikke er mer. 

* Han er kanskje noen kilo tyngre enn i glansdagenem, men skuddfoten er det ingenting i veien med. Wayne Rooney har hatt noen slike opp gjennom årene. 

41 min: MÅL: ROLLING BACK THE YEARS!!!! Wayne Rooney tar frisparket og setter det rett i mål. Det er så vakkert, det er så vakkert. Frem med lommetørklet!! Uhyre populær scoring blant United-fansen!

40 min: Kjempejobb av Ronny Johnsen. Alene med tre Celtic-angripere setter han inn støtet med en susende takling da pasningen ble litt upresis. Like etter får United frispark ...

33 min: Bytte for United. Anders Lindegaard erstatter Raimon van der Gouw. Nederlenderen kunne tatt med seg nistepakke på jobb i dag. 

28 min: Stor sjanse for United, men avslutningen fra Valencia går over. 

27 min: Flere lekre detaljer fra United-spillerne før det hele ender med en avslutning som går utenfor. På den påfølgende corneren kommer det en susende volley på direkten fra Phil Bardsley såvidt jeg kan se. Det ville vært den beste corner-til-volley-til-mål-varianten vi hadde sett siden Paul Scholes sine glansdager. 

25 min: Lagene har drikkepause. Wayne Rooney og Bryan Robson diskuterer intenst på sidelinjen. Veldedighet eller ei: En gang vinnerskalle ...

22 min: Vi trenger en scoring for å få litt guff i denne kampen. Dette tempoet hadde kondisen min også tålt. Det er verre med fotballferdighetene ...

20 min: Michael "Maradona" Carrick tråkler seg forbi halve Skotland, men avslutningen fra skrått hold blokkeres til corner. Så får Carrick skutt. Brukbart forsøk, men Boruc kaster seg og holder ballen.

* Det er så vakkert å se Darren Fletcher og Michael Carrick styre den sentrale midtbanen til United. Kan ikke se noen på Old Trafford som skreller løk, men det er innafor om noen får en tåre i øyekroken.

16 min: Frispark til United i en skummel posisjon. Wayne Rooney tar det. Rett i muren

14 min: Hands på Berbatov. Prøver seg på en frekkis, men dommer Jon Moss ble ikke født i går. Han ble født 18 oktober 1970 i tilfelle noen lurte på det...

12 min: Et smart innlegg fra Wayne Rooney treffer nesten Dimitar Berbatov. Undres på om bulgareren hadde valgt en heading eller brassespark om ballen hadde kommet frem til ham ... Det får vi trolig aldri svaret på og det vil uansett se tåpelig ut å ta brassespark når Celtic har ballen. 

10 min: Skal vi kanskje kalle det en halvsjanse til gjestene? En heading som går høyt over målet til Van der Gouw. 

* Celtic-fansen har mer eller mindre fylt hele borteseksjonen og synger uten stans

7 min: United småspiller seg frem til Celtics 16-meter, men mister ballen. 

3 min: Wayne Rooney får en langpasning som han demper elegant på brystet. Dessverre er han i offside. den ser veldig rett ut. Vi får stole på at assistentdommerne er på hugget, det er nemlig ingen VAR på Old Trafford i dag...

1 min: Vi er i gang

* United stiller med 61 år gamle Raimond van der Gouw i mål, men den nederlandske keeperen holder seg vanvittig bra. 

* Hjertelig velkommen til live-dekningen av United Legends mot Celtic Legends. Bjarte Valen sitter på Old Trafford og skal holde dere oppdatert på hva som skjer den neste drøye halvannen timen. 

* This is the One runger over høytaleranlegget på Old Trafford og det er bare minutter til avspark... 

Powered by Labrador CMS