Radek Vitek lånes ut - klar for østerriksk klubb

Radek Vitek skal spille for Blau-Weiss Linz den kommende sesongen. 

Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter Manchester United på sine nettsider onsdag formiddag. 

- Vi ønsker Radek alt det beste for tiden i hans nye klubb, og vi kommer til å følge nøye med på fremgangen hans, skriver United. 

Vitek imponerte stort for United da han voktet buret i sesongens første treningskamp mot Rosenborg, og selv om han ble med United til USA ble det færre muligheter ettersom Tom Heaton og André Onana returnerte fra EM og ferie. 

Den unge tsjekkieren ble hentet til United i 2020, men har fortsatt ingen kamper for Uniteds førstelag. Han tilbragte deler forrige sesong på lån i Accrington Stanley. Der spilte han 18 kamper og holdt nullen 4 ganger. 

Den kommende sesongen tilbringer den 198 centimeter høye skuddstopperen i Blau-Weiss Linz, som endte på 9. plass i østerrikske Bundesliga forrige sesong. Det var deres første sesong på øverste nivå i Bundesliga etter at de rykket opp sesongen før. 

Den nye sesongen er godt i gang i Østerrike og tre serierunder har blitt spilt. Blau-Weiss Linz ligger på 5. plass med fire poeng på sine tre første kamper.

I Østerrike er de svært fornøyd med sin nye lånesoldat. Blau-Weiss Linz har bekreftet låneavtalen på sine nettsider. 

- I Radek får vi en veldig talentfull, ung målvakt som allerede har fått mye erfaring i England. Hans ferdigheter og styrker passer veldig bra med den profilen vi var ute etter og jeg er sikker på at han vil være en forsterkning som snart når sitt fulle potensiale, sier Blau-Weiss Linz' sportsdirektør Christoph Schösswendter til.

- At vi får inn en spiller fra Manchester United viser også at vi gjør mye riktig som klubb og at vi er på rett spor, legger han til. 

Vitek var Uniteds målvakt da unggutta gikk til topps i FA Youth Cup i 2022. 

Vi ønsker Radek lykke til i Østerrike! 

Powered by Labrador CMS