Diego Forlan som trener.

Prøver seg i ny idrett

Publisert Sist oppdatert

Diego Forlán kan se tilbake på en lang og innholdsrik karriere.

Nå, fem år etter at uruguayaneren la fotballskoene på hylla, er han imidlertid klar for nye utfordringer. Denne gangen som tennisspiller.

45-åringen er nemlig påmeldt til ATP-turneringen Uruguay Open, hvor han neste måned skal spille double sammen med argentinske Federico Coria.

At Forlán nå prøver seg på tennisbanen kommer ikke nødvendigvis som lyn fra klar himmel, for ifølge Eurosport var han et lovende talent frem til han valgte å satse på fotballen.

I sine yngre dager spilte Forlán fotball for klubbene Peñarol, Danubio og Independiente, før han ble solgt fra sistnevnte til United i januar 2002. 

Her trøblet han med å innfri de høye forventningene etter at United betalte rundt syv millioner pund for overgangen, men han rakk å sikre seg en form for kultstatus blant United-fansen etter å ha senket Liverpool med to scoringer på Anfield i 2002.

Diego Forlán scoret to mål på tre minutter da United slo Liverpool på Anfield i desember 2002.

Forlán forlot United etter den første ligakampen i 2004/05-sesongen, men i Villarreal, og ikke minst Atletico Madrid, fikk spissen fra Uruguay vist hvorfor Sir Alex Ferguson hadde så stor tro på ham.

Det ble også til sammen 112 landskamper. I VM i 2010 ble han delt toppscorer med fem mål og han var med å vinne Copa America med Uruguay i 2011.

Powered by Labrador CMS