Problem at Fernandes ikke har noen fast rolle

Publisert

Bruno Fernandes er inne i sin kanskje vanskeligste periode som United-spiller. 

Portugiseren som er inne i sin andre sesong som Uniteds faste kaptein har vært gjenstand for mye kritikk både denne og tidligere sesonger, men har alltid klart å slå tilbake. 

Denne høsten har Fernandes sine prestasjoner uteblitt og kapteinen har i de to siste kampene også klart å bli utvist, selv om det senere viste seg at det røde kortet mot Tottenham var feil og 30-åringen slipper unna suspensjon. 

Der flere er kritiske til Fernandes sine prestasjoner tas 30-åringen i forsvar av tidligere United-keeper Peter Schmeichel.

Dansken har i et intervju med portugisiske A Bola uttalt at han synes kritikken mot Bruno Fernandes er urettferdig og at han ikke blir spilt god av prestasjonene til sine medspillere.

– Bruno er en av de beste spillerne jeg noen gang har sett. Det han kan gjøre både med å assistere, score mål og skape for spillere rundt seg. Han er virkelig en toppspiller.

– Problemet han har, eller problemet United har er at Fernandes ikke har noen posisjon. Han er ikke noen nummer seks, nummer åtte eller nummer ti. Systemet han spiller i er ikke designet for ham og på grunn av hans egen spillestil går han ofte inn i områder der han ikke burde fordi det ligger latent hos ham. Han ønsker å være involvert og å ha ballen og får kritikk for det, noe jeg synes er urettferdig. Et United uten Bruno Fernandes klarer jeg ikke å se.

Også det at Fernandes endte opp som kaptein hevder Schmeichel ikke var noe Fernandes direkte ønsket.

– Det har vært en del kritikk rundt hans lederferdigheter. Det synes jeg er urettferdig overfor ham. Klubben fjernet Maguire som kaptein og tvang Fernandes til å ta over. Han ville ikke være kaptein. Å være kaptein for United er et stort ansvar og det blir mye fokus for deg. Jeg tror han ønsket å fokusere på spillet sitt. Jeg sier ikke at han har problemer med å være kaptein, men jeg tror det tok noe fra ham i begynnelsen av perioden som kaptein.

Powered by Labrador CMS