Pellistri og Uruguay senket Brasil - klare for semifinale

Uruguay er klare for semifinale i Copa America. Der møter de Colombia.

Facundo Pellistri & co. slo Brasil etter å ha vunnet 4-2 på straffer. Det sto 0-0 etter 90 minutter, og i den stekende varmen i USA dropper man ekstraomgangene og går rett til straffesparkkonkurranse etter ordinær tid.

Og i Las Vegas-heten var det uruguyanerne som holdt hodet kaldt.

Til slutt var det United-aktuelle Manuel Ugarte som satte den avgjørende straffen som sendte Uruguay til semifinale - og Brasil hjem.

Her har Manuel Ugarte akkurat overlistet Liverpool-keeper Alisson og sendt Uruguay til semifinale.

Kampen var angivelig verken vakker eller velspilt. The Athletic beskriver kampen som «den skitneste» hittil i Copa America.

Det var hele 41 forseelser i kampen - rekordmange i årets mesterskap - og det ble delt ut fire gule kort og ett rødt. Uruguays Nahitan Nandez ble utvist.

Facundo Pellistri starter på sedvanlig vis ute til høyre for Marcelo Bielsas Uruguay, men ble tatt av i det 77. minutt, tre minutter etter at Uruguay hadde blitt redusert til ti menn.

Da ble han faktisk erstattet av tidligere United-spiller Guillermo Varela, som til daglig spiller for Flamengo i Brasil.

Facundo Pellistri fikk 77 minutter i kvartfinalen mot Uruguay.

Det er fortsatt mulig at vi får en United-duell i Copa America-finalen. I semifinalen skal Pellistri og hans landsmenn opp mot Colombia, men det er ingen enkel nøtt å knekke.

Colombia er ubeseiret de siste to årene, og i tillegg til at suspenderte Nandez er ute, må Uruguay klare seg uten stjernestopperen Ronald Araujo. Han forlot banen med en skade.

I den andre semifinalen skal Lisandro Martínez og Alejandro Garnacho møte Canada, som de møtte og beseiret i gruppespillet. Den kampen spilles natt til onsdag med avspark klokken 02.00 skandinavisk tid.

Natt til torsdag klokken 02.00 møtes Uruguay og Colombia.