NOTISER:

Overtidsdrama for Scanlon og Gibraltar

Søndag 13. oktober

James Scanlon og Gibraltar spilte uavgjort for andre gang denne landslagspausen. Torsdagens målløse oppgjør mot San Marino ble etterfulgt av en ny målløs kamp søndag, denne gang mot Liechteinstein.

Det var imidlertid ikke uten dramatikk: Kampen var på vei mot å ebbe ut i 0-0 da Gibraltars Daniel Bent fikk sitt andre gule kort og ble utvist fire minutter på overtid av den andre omgangen. I samme situasjon lagde han straffe.

Frem gikk Nicolas Hasler, som bommet fra straffemerket.

Tidligere i kampen hadde Gibraltar en ball i nettet, men scoringen ble annullert etter en VAR-sjekk.

Scanlon spilte hele kampen, men verken han eller noen av hans lagkamerater klarte å finne veien til mål. Gibraltar er fortsatt øverst i sin Nations League-gruppe med fem poeng etter tre kamper.

Fredag 11. oktober

Onana med månedens redning

Manchester United spilte 0-0 mot Crystal Palace 21. september, og selv om United totalt sett var det førende laget i den kampen, så kunne det også fort sett styggere ut om ikke André Onana dro frem keeperspill fra øverste hylle.

Spesielt da han først stoppet en avslutning fra Eddie Nketiah, før han kom seg lynkjapt opp igjen og på et eller annet vis stoppet returen fra Ismaila Sarr.

Onana er nå belønnet med månedens redning i Premier League for september.

– Du forventer ikke at ballen skal gå mellom beina hans (til De Ligt), så ikke bare må han reagere, men også komme seg ned og få en veldig sterk hånd på den. Men redningen på returen er bare fantastisk. Han stepper opp og vinner poeng for laget sitt, sa blant annet Peter Schmeichel.

Se dobbeltredningen igjen her:

Ble sittende på benken for Argentina

Argentina spilte natt til fredag 1-1 borte mot Venezuela i den søramerikanske VM-kvalifiseringen.

Lisandro Martínez ble sittende på benken gjennom hele kampen, hvor Nicolas Otamendi sendte Argentina i føringen, før Salomon Rondon reddet et Venezuela-poeng halvveis ut i den andre omgangen.

Neste kamp for Martínez og Argentina er natt til onsdag 16. oktober, når Bolivia kommer på besøk.

Torsdag 10. oktober

Scanlon målløs mot San Marino

James Scanlon spilte fra start da Gibraltar møtte San Marino i Nations League torsdag kveld, men United-talentet gikk målløs av banen.

Scanlon fikk 77 minutter før han ble byttet ut i kampen som endte med 1-0-seier til Gibraltar. Dette var 18-åringens syvende landskamp. I forrige landslagspause scoret han sitt første landslagsmål i en 2-2-kamp mot Liechtenstein.

Gibraltar er rangert som nummer 198 på FIFA-rankingen. San Marino er lavest rangert av samtlige konkurrerende FIFA-nasjoner, sist på 210. plass. Gibraltar topper sin Nations League-gruppe med fire poeng etter to kamper.

Collyer fikk England U20-debuten

Toby Collyer spilte fra start da han fikk sin første kamp for det engelske U20-landslaget. Det ble seier i debuten da England slo Italia 2-1.

Seieren gjør at England nå topper tabellen i U20 Elite League foran Tyskland som har en kamp mindre spilt.

Collyer har tidligere representert England på flere aldersbestemte landslag, men dette var hans første på U20-nivå. Han var i utgangspunktet ikke tatt ut i troppen, men ble hentet inn som erstatter for Manchester Citys Nico O'Reilly.

Mandag neste uke venter Tsjekkia i neste kamp for Collyer & co.

Mandag 7. oktober

Clinton ble månedens spiller

Grace Clinton ble kåret til klubbens kvinnelige månedens spiller for september. Hun mottok 55 prosent av stemmene i avstemningen og slo dermed de andre nominerte, som var Leah Galton og Lisa Naalsund.

Hun fikk sin etterlengtede debut for United i 3-0-seieren mot West Ham. Der scoret hun sitt første mål for klubben ved å heade inn den tredje.

Clinton er også nominert til PFA Womens Super League Fans' Månedens Spiller-pris.