Erik ten Hag med antydning til lurt smil, 14. september 2024.

Oppdatering om Shaw og Højlund

Publisert Sist oppdatert

Det store spørsmålet før helgens oppgjør mot Southampton var om Rasmus Højlund og Luke Shaw var klare til å returnere til troppen slik det var forventet. Det var de dessverre ikke.

Shaw pådro seg en leggskade etter å ha startet opptreningen før sesongen. United hadde et håp om at backen skulle være tilbake til kampen mot Southampton, men på pressekonferansen før kampen bekreftet Ten Hag at han ikke var klar til å spille.

Højlund fikk trøbbel med hamstringen i kampen mot Arsenal i sommer. Det var da naturlig å sikte seg inn mot kampen mot Southampton, men i likhet med Shaws situasjon ble heller ikke dansken klar til kampen, til tross for fremgang.

Det er ingenting nytt for manageren å måtte håndtere et høyt antall skadede spillere. Forrige sesong var sterkt preget av skader. Under den første delen av pressekonferansen før tirsdagens oppgjør mot Barnsley, har manageren kommet med nok en oppdatering rundt spillerne som er ute.

– Først, Luke Shaw, han er på bedringens vei, men ikke klar til å bli tatt ut ennå, la Erik til under pressekonferansen på Carrington.

– Selvfølgelig har vi en plan i hodet for når han kan være klar, men du er alltid avhengig av hvordan fremgangen utvikler seg. Du kan ikke tenke, du kan ikke gjette, for det er så mange faktorer som kan fremskynde eller forsinke en plan.

- De er ikke klare til i morgen, sa Ten Hag på spørsmål om Højlund, Lindelöf og Mount. 

Tyrell Malacia og Leny Yoro gikk også glipp av helgens seier på grunn av skader og forblir ute.

Forrige sesong var det store problemer med skader i forsvaret. Ved flere tilfeller måtte Casemiro flyttes ned fra midtbanen for å spille midtstopper. Denne sesongen har heldigvis Ten Hag hatt flere enn nok spillere å velge blant i midtforsvaret.

– De er alle tilgjengelige, sa han om Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt og Lisandro Martinez.

– De har det bra. 

- Jeg håper jeg får hodebry, for i fjor hadde jeg også hodebry, men da var det ingen spillere tilgjengelige. Så jeg håper jeg har mange spillere tilgjengelige, og at vi kan velge fra kamp til kamp. Vi må definitivt rotere, for vi må dekke så mange kamper, så det handler ikke bare om en startellever.

Powered by Labrador CMS