Offisielt: Willy Kambwala ferdig i United - klar for Villarreal

Sommerens tredje spillersalg er et faktum. Willy Kambwala forlater Manchester United til fordel for Villarreal. 

Publisert Sist oppdatert

Manchester United bekrefter overgangen på sine nettsider mandag. 

- Willy drar med en ektefølt takk fra alle i Manchester United, og vi ønsker ham alt det beste i det neste kapittelet i karrieren hans, skriver klubben. 

Kambwala har i et følelsesladet innlegg på Instagram tatt farvel med klubben. 

- Kjære Manchester United. Jeg kom til denne klubben som en gutt med en drøm, og i dag drar jeg som en ung mann som har oppnådd drømmen sin, skriver Kambwala, og fortsetter:

- Fra akademiet til førstelaget, tiden er inne for å starte på et nytt kapittel etter fire fantastiske sesonger i klubben, skriver franskmannen videre, og retter en takk til lagkamerater, trenerne, ansatte og supportere.

- Jeg kommer aldri til å glemme alt dere har gjort for meg. 

Det var først lørdag morgen at Fabrizio Romano meldte at Kambwala var på vei til La Liga-klubben. Søndag ble det deretter bekreftet at Kambwala hadde gjennomført den obligatoriske legesjekken. 

Og nå er det offisielt: Franskmannen er ikke lenger United-spiller. Han forlater klubben fire år etter at han ble hentet fra Souchax i fransk fotball. 

19 år gamle Willy Kambwala var et av de mest positive bekjentskapene i et United som slet fælt i store deler av forrige sesong.

Midtstopperen ble kastet ut i det like før nyttår, blant annet med en start borte mot West Ham, og måtte som regel i aksjon da det var skadekrise på stopperplass, noe det dessverre var altfor ofte. 

Han fikk totalt 10 United-kamper i alle turneringer, 8 av dem i Premier League. 

Willy Kambwala, her fra kampen mot Aston Villa i desember i fjor.

– Sa nei til ny United-avtale

United selger ifølge rapportene Kambwala til den spanske klubben i en avtale verdt om lag 10 millioner pund. Ifølge Sky Sports betaler Villarreal 4,6 millioner pund i overgangssum og ytterligere 5 millioner pund i klausuler. 

United skal inidlertid ha fått inkludert en tilbakekjøpsklausul i avtalen, som gjør at han kan kjøpes tilbake for 15-20 millioner, hvis det skulle være aktuelt. United har også sikret seg prosenter av et eventuelt videresalg.

Dette skjer altså like etter at veteranen Jonny Evans ble bekreftet med videre, og samtidig som United altså jakter på både Leny Yoro, Jarrad Branthwaite og Matthijs De Ligt som nye stoppere. 

Men som omtalt i ryktebørsen lørdag: Branthwaite kan bli vanskelig å få kloa i. (Se lørdagens rykter her)

Det skal sies at det tidligere denne uka kom rapporter om at Kambwala hadde sagt nei til en ny United-avtale, og at den nåværende går ut neste sommer. Sånn sett ble denne sommeren Uniteds siste til eventuelt å få penger for ham, med mindre han klarte å spille seg inn på førstelaget i løpet av sesongen.

Får femårskontrakt

Villarreal opplyser på sine nettsider at Kambwala har skrevet under på en femårskontrakt med den gule ubåten. 

I Villarreal blir han blant annet lagkamerat med norske Alexander Sørloth, men også tidligere United-spiller Eric Bailly.

Kambwala er den tredje spilleren som selges denne sommeren, den andre til en spansk klubb. Fra før har Alvaro Fernandez gått til Benfica som benyttet seg av kjøpsopsjonen de hadde i låneavtalen. Forrige uke ble Donny van de Beek solgt til Girona. 

Powered by Labrador CMS