Nypan om United-ryktene: – Vet at de har vært interessert

TRONDHEIM: Stortalentet Sverre Nypan (17) er klar over at favorittklubben er følger med. Men Rosenborg-juvelen har det ikke travelt med å komme seg til Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Nypan trente med førstelaget til Rosenborg som 14-åring, debuterte som 15-åring, og regnes som et av Europas største tenåringstalenter.

United.no vet at Manchester United er en av mange klubber som følger nordmannens utvikling. Enn så lenge har imidlertid valgt å bli værende i Rosenborg.

– Det har blitt ganske populært å dra tidlig. Men vi har tenkt litt annerledes, sier Nypan i «Uno>-podkasten.

– At det er viktigere å ha det trygt og godt, og det har fungert bra for meg. Å være i Rosenborg har vært veldig fint. Utviklingen min går som den skal, og da er det ingen vits å bytte.

Isak Hansen-Aarøen (nå i Wolfsburg), Oscar Bobb (Manchester City), Antonio Nusa (Club Brugge) og nåværende Rosenborg-spiller Edvard Tagseth (tidligere i Liverpool) er noen av de norske spillerne som har gått gradene i utenlandske akademier.

– Vi vet at du står på ei liste i Manchester United. Har du vært i kontakt med dem?

– Nei, det har jeg ikke...

– Har faren din vært i kontakt med dem? 

– Det må du spørre han om. Han har ikke sagt noe til meg, men jeg vet de har vært interessert. Jeg har vært veldig fast på at jeg har ikke lyst til å åpne den døra ennå. Jeg har lyst til å fokusere på Rosenborg, og ikke tenke så langsiktig. Så jeg har egentlig ikke snakka med noen.

Nypan legger imidlertid ikke skjul på at er en drøm å en gang spille for Manchester United på Old Trafford.

– Det er selvfølgelig noe man drømmer om som United-fan. Hver gang man går på trening, så har man det i bakhodet.

Sverre Nypan vurderes som et av landets største fotballtalenter. Her i aksjon mot Heart i Europa Conference League.

Van Persie-minne og Ronaldo-fan

Hadde det ikke vært for pappa Arne, kunne imidlertid Nypan endt opp med «feil» Manchester-drakt som gutt.

Han fikk nemlig en argentinsk Agüero-drakt, men fikk raskt beskjed av pappa om at det ikke skulle vises noen City-kamper i TV-stua på Nardo.

Dermed ble Sverre rød, ikke lysblå.

– Mitt første minne er da Van Persie scoret mot Aston Villa i 2013. Jeg og en kamerat var i ekstase, og dro rett på løkka for å rekonstruere målet. Den ene slo langt, og den andre skulle score på volley.

Den største helten forlot imidlertid Manchester United da Nypan bare var tre år gammel.

– Jeg er Ronaldo-fan så det synger etter. Det er den mentaliteten hans. Hver gang laget trenger en scoring, så scorer han. Hvis noen mener noe om ham, så beviser han det motsatte. Det er alltid han liksom.

Selv er imidlertid Nypan en annen spillertype på banen enn Ronaldo. 17-åringen trekker fram en populær spanjol når «Uno» spør hvilken United-spiller han likner mest på.

– Ander Herrera kanskje. Han var en bra og solid spiller som gjorde jobben, sprang mye, dekka rom og var god med ball.

I videoen nedenfor kan du se hvilke fem United-spillere Nypan tar ut på sitt 5-a-side-lag!

– Tenkte de kødda med meg

Mandag 15. juli får Nypan muligheten til å ønske favorittklubben til Lerkendal når Manchester United kommer på besøk.

– Jeg tenkte de kødda med meg først. Men så fant jeg ut at det faktisk var sant, og da ble jeg veldig glad. Det blir veldig rart og gøy å spille mot favorittklubben, sier Nypan. 

17-åringen er allerede en nøkkelspiller for Rosenborg-trener Alfred Johansson, som trente Rasmus Højlund i FCK-akademiet. Forrige helg ble det både scoring og målgivende mot Odd i Eliteserien.

– Hva er årsaken til at du har lyktes i så ung alder?

–  Det handler egentlig bare om å være veldig glad i det man gjør. Jeg er en type som blir veldig opphengt i ting når jeg setter meg inn i noe, enten om det er videospill eller andre ting.  Og fotball har vært førsteprioritert så lenge jeg kan huske. Så hver gang jeg har fått muligheten, har jeg dratt ned på banen for å bli bedre.

– Hva er ditt råd til fotballspillere som har den samme drømmen som deg?

– Tren hardt, og tren godt. Ha lysten, og alltid ha selvtilliten, og troen på deg selv. Uansett hva folk sier. Jeg tror det er viktig hver gang du går på banen at du tenker at du er den beste, lyder det fra Ronaldo-supporter Nypan.

Powered by Labrador CMS