Ny trenerjobb for Wayne Rooney

Wayne Rooney er Plymouth Argyles nye hovedtrener. 

Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter Plymouth på sine plattformer lørdag. 

Rooney fikk ifølge Plymouth jobben etter en langvarig og omfattende rekrutteringsprosess der han skilte som ut som den riktige kandidaten for klubben. 

- Denne rollen føles som det perfekte neste steget i min karriere. Jeg kan ikke vente til Championship-sesongen starter i august, sier Rooney. 

Den siste tiden har Manchester Uniteds målkonge figurert som fotballekspert, men er nå tilbake i trenermanesjen. Plymouth-jobben er hans første siden fadesen i Birmingham, der han fikk sparken etter bare 83 dager i sjefsstolen. 

Plymouth endte 2023/24-sesongen på 20. plass i Championship, bare én tabellplassering over nedrykksstreken. De reddet plassen med en seier over Hull City i siste serierunde, og holdt seg - ironisk nok  - på bekostning av Birmingham, som rykket ned til League One. 

Dette blir Rooneys fjerde trenerjobb: Den første var i Derby County, før han deretter ledet gamleklubben D.C. United i MLS. 

Tidligere denne måneden ble Rooney presentert som en av flere som skal jobbe for BBC som ekspert under sommerens fotball-EM i Tyskland.

Powered by Labrador CMS