Noussair MAZRAOUI

Back

Fullt navn: Noussair Mazraoui
Draktnummer: 3
Født: 14. nov. 1997, i Leiderdorp, Nederland
Høyde: 183 cm
Nasjonalitet: Nederland
Kontrakt: 30. juni 2028 (+1 års opsjon)
Fra: Bayern München, 13. aug. 2024; €20 mill. (£17 mill.), inkl. €5 mill. i bonuser
Debut: PL, 16. aug. 2024, Fulham (h) 1-0
Tidl. klubber: Ajax
Landkamper/mål: Marokko

(Photo by Manchester United/Manchester United via Getty Images)

13. august 2024 kom endelig beskjeden vi hadde ventet på i flere uker: Bayern München-backen Noussair Mazraoui hadde skrevet under for Manchester United. Overgangssummen ble antatt å ligge på totalt 20 millioner euro (17 millioner britiske pund) mens kontrakten gjaldt for fire år, pluss ett års opsjon. 

Det hadde altså lenge vært spekulert i en overgang for den nederlandske marokkaneren, men som følge av klubbens økonomiske begrensninger, ble det nødvendig å først gjennomføre salget av Aaron Wan-Bissaka. Da denne så skrev under for West Ham, var alle hindringer ryddet av veien, og klart for Mazraoui. 

Bakgrunn:

Nazraouis fotballkarriere fikk ikke akkurat en «flying start». I Jong Ajax, dens moderklubb Ajax' ungdomssystem, ble han for eksempel avvist hele fire ganger fordi han ble ansett som for liten og tynn. 
Den unge gutten var imidlertid fast bestemt på å lykkes og nektet å la seg stoppe. Besluttsomhet og stå-på-vilje, førte etter hvert til at han fikk det som han ville. Snart skulle det da også vise seg at en av de mest kjente talentfabrikkene i verden, måtte innse at de i unge Mazraoui hadde skaffet seg en teknisk begavet og allsidig spiller, en som var i stand til å utfolde seg både som høyreback og midtbanespiller.

Proffkarriere:

Under ledelse av daværende Ajax-manager Erik ten Hag, fulgte debuten for den nederlandske storklubben i 2018, og Mazraoui ble raskt en viktig del av laget som oppnådde stor suksess både nasjonalt og internasjonalt. Han spilte en nøkkelrolle i Ajax’ fantastiske Champions League-kampanje i 2018/19 sesongen, hvor laget nådde semifinalen etter å ha slått ut klubber som Real Madrid og Juventus på veien.

I 2022 signerte Mazraoui for den tyske storklubben Bayern München på en fri overgang. Hos Bayern fortsatte å vise sin allsidighet og dyktighet, og tilpasset seg fort livet i Bundesligaen.

Landslagskarriere:

Til tross for at han ble født i Nederland, representerer Mazraoui det marokkanske landslaget.
Han valgte altså å spille for Marokko, hvor han fikk sin debut i 2018, og har siden blitt en fast brikke i landslagets oppstillinger. 

Sammen med blant andre Sofyan Amrabat, som var innlånt til United i 2023/24-sesongen, var han en del av Marokkos tropp under VM 2022 i Qatar. Der overrasket  de alle ved å nå semifinalen, den beste prestasjonen i afrikansk fotballhistorie.

Spillestil og styrker:

Mazraoui er kjent for sin tekniske ferdigheter, sitt gode overblikk og sin evne til å bidra både offensivt og defensivt. Hans bakgrunn som midtbanespiller gir ham en ekstra dimensjon når han spiller som back, da han er komfortabel med å føre ballen fremover og bidra i oppbyggingen av spillet.
Noussair Mazraouis arbeidsmoral og taktiske forståelse gjør ham til en verdifull spiller både på klubb- og landslagsnivå.

Meritter:

Som Ajax-spiller (under Erik ten Hag): Vinner av nederlandsk Eredivisie i 2018/19, 2020/21 og 2021/22 KNVB cupmester: 2018/19, 2020/21

Som  Bayern München-spiller: Vinner av tysk Bundesliga: 2022/23,  tysk Supercup: 2022 

Powered by Labrador CMS