Nikita Parris og Brighton jubler for utligningen mot United,19. oktober 2024.

Nikita Parris sørget for sesongens første baklengsmål og poengtap

Pussig nok var dette en kamp mellom to lag som har byttet toppscorer med hverandre siden forrige sesong.

Denne gangen var det Brighton som kom best ut av det, siden Nikita Parris scoret målet som sørget for at det ble 1-1 på Falmer Stadium mellom Brighton og Manchester United foran mer enn 8000 tilskuere.

United ledet til pause etter en scoring fra Grace Clinton, men det ble bare ett poeng denne gangen for United.

Også forrige sesong ble det uavgjort borte mot Brighton, da etter at Uniteds Rachel Williams utlignet på overtid.

United tok ledelsen

United gjorde én endring på laget siden seieren mot Tottenham, og det var at Hinata Miyazawa kom inn for Leah Galton på venstrekanten.

Nettopp Miyazawa fikk kampens første sjanse, men klarte ikke å overliste ex-red Sophie Baggaley.

Etter ti minutter kom kampens første mål, og det var to bestevenninner som stod for scoringen. Celin Bizet hadde to målgivende pasninger sist, og slo her nok et glimrende innlegg fra sin høyrebackposisjon, og inne i feltet hadde Grace Clinton kommet seg fri, og hun satte ballen forbi Baggaley.

1-0 til United.

Grace Clinton feirer 1-0-målet borte mot Brighton Women. 19. oktober 2024.
Grace Clinton sendte United i ledelsen.

Tverrliggerskudd og redning fra bursdagsbarnet

Etter scoringen fortsatte United dominansen, og Elisabeth Terland hadde en brukbar scoringsmulighet etter å ha blitt spilt gjennom av Clinton, før Clinton selv skjøt i tverrliggeren.

Etter hvert skapte United mindre, men Skinners lag beholdt overtaket, og Brighton slet med å komme seg i nærheten av Uniteds mål.

Like før pause kom de nære. Celin Bizet var svært god i forbindelse med Uniteds mål, men Brighton klarte å få henne ut av posisjon i det 45. minutt, og det endte med en stor målsjanse.

Brighton fikk slått inn foran mål, men bursdagsbarnet Phallon Tullis-Joyce slo til med en reaksjonsredning, og United gikk til pause med ledelsen.

Celin Bizet Ildhusøy passerer Brightons Bruna Vilamala, 19. oktober 2024. Manchester United Women.
Celin Bizet Ildhusøy i fint driv.

Til slutt røk nullen

Dessverre var ikke andreomgangen like hyggelig for Uniteds del.

Brighton hevet seg, og utligningen kom i det 52. minutt da Nikita Parris fikk hodet sitt på et Brighton-skudd, og headet inn utligningen. Det ble ropt på offside fra United-spillerne, men det kom ikke noe flagg fra assistentdommeren på Falmer Stadium.

United klarte ikke å komme til så mange gode muligheter, bare en del nesten-muligheter, og dermed står United med ti poeng etter fire kamper.

United får med det overnatte på tabelltopp, men blir neppe værende på topp etter sødagens kamper.

Brighton 1–1 (0-1) Manchester United

Falmer Stadium, Brighton
Barclays Women's Super League

Mål: 0-1 Grace Clinton (10.), 1-1 Nikita Parris (52.).

Manchester United: Phallon Tullis-Joyce – Celin Bizet, Maya Le Tissier (C), Millie Turner, Gabby George – Lisa Fjeldstad Naalsund (Simi Awujo, 73.), Dominique Janssen – Grace Clinton, Ella Toone (Rachel Williams, 90.), Hinata Miyazawa (Aoife Mannion, 73.) – Elisabeth Terland.

Ubenyttede innbyttere: Safia Middleton-Patel, Lucy Newell, Jess Simpson, Hayley Ladd, Geyse, Emma Watson.

1: Ex-red Nikita Parris sparker kampen i gang.

3: Brighton har hatt ballen mest innledningsvis. Ikke så overraskende med tanke på spillestil.

6: Kampens første sjanse går til United! Hinata Miyazawa som kommer seg til skudd, men ex-red Sophie Baggaley (som skapte muligheten ved å gi fra seg ballen til United) får slått ballen til hjørnespark. Hjørnesparket er ikke ufarlig, men United får ikke kommet seg til en avslutning.

10: MÅL! Grace Clinton sender United i ledelsen! Perfekt innlegg fra Celin Bizet igjen, og Clinton kommer tidligere til ballen enn Baggaley, og setter den i nettet. Clintons tredje denne sesongen – og Bizets tredje målgivende fra høyrebackposisjon!

13: Clinton finner Terland, som har gått på et godt løp, men Terlands skudd reddes av Baggaley.

14: Clinton skyter i tverrliggeren! Og Miyazawa klarer ikke å sette returen. United er inne i en veldig god periode.

19: Gult kort på Maria Thorisdottir.

22: Litt roligere nå, men United har kontroll over oppgjøret.

23: Brighton forærer ballen til Ella Toone, som på utsøkt vis finner Hinata Miyazawa. Miyazawas innlegg blir klarert.

34: Lisa Fjeldstad Naalsund får gult kort – og United-spillerne er åpenbart ikke enige med dommeren.

38: Brighton gir fra seg ballen, i stor grad fordi en spiller ligger nede, noe som gir United en mulighet, men Terlands innlegg ender bare nesten i en United-avslutning.

41: Brighton må bytte ut Bremer (spilleren som lå nede) med Haley.

44: Bizet skaffer hjørnespark til United etter bra forarbeid av Toone. Corneren havner hos Terland (?), som kommer seg til et skudd som blir blokkert, og Brighton får kontroll.

45: Omsider kommer Brighton seg til en sjanse! Livsfarlig lavt innlegg inn foran mål, og et skudd som går i retning mål (eller stolpen), men bursdagsbarnet Phallon Tullis-Joyce reagerer lynraskt, og slår den til hjørnespark (et hjørnespark hun fikk slått ut av faresonen). Gratulerer med 28-årsdagen, Phallon!

45+1: Det er lagt til tre minutter på Falmer Stadium.

45+3: Bizet kommer seg nesten til sjanse etter et Gabby George-innlegg, men hun får ikke kontroll på ballen.

PAUSE. 0-1.

46: Andre omgang er i gang. Ingen United-bytter.

52: Bizet blir lurt på sin side, og Brighton kommer seg inn i United-boksen. Der er det litt kaos, men United får ballen unna.

52: MÅL. Brighton utligner. United kommer seg ikke ut etter forrige situasjon, og det ender med et skudd som Nikita Parris stanger i mål. United-spillerne roper febrilsk på assistentdommer fordi de mener det må ha vært offside.

63: Det har ikke vært en god United-omgang hittil. United klarte ikke å utnytte overtaket i førsteomgangen godt nok.

64: Brighton nesten gjennom igjen på venstresiden, men Le Tissier slår til med en glimrende takling.

69: Grace Clinton får gult kort. Litt frustrasjon med dommeren nå fra Uniteds side.

72: Begynner vel kanskje å bli på tide med et United-bytte nå.

73: DOBBELTBYTTE: Simi Awujo og Aoife Mannion kommer inn for Lisa Naalsund og Hinata Miyazawa. Da går nok Bizet frem på høyrevingen, mens Mannion tar backen.

76: United har overtaket igjen nå.

77: Livsfarlig corner (Clinton?) som nesten gikk i mål. Brighton får til slutt avverget.

80: Over 8000 tilskuere.

82: Terland dyttes inn i Brighton-keeper Sophie Baggaley, og det blåses mot Terland (usikker på om det ble vurdert som en forseelse, eller om det var offside).

84: Bra forarbeid av Awujo, som finner Ella Toone, som skyter fra 18 meter. Baggaley redder.

84: Gult kort på innbytter Mannion.

88: Brighton kommer seg til et skudd, men Phallon Tullis-Joyce redder.

89: Mye rar dømming her nå. Bizet snytt for to soleklare frispark på 20 sekunder.

89: BIizet kommer seg opp igjen, og slår et godt innlegg til Terland, som skyter. Baggaley redder, og det er hjørnespark.

90: BYTTE: Rachel Williams erstatter Ella Toone.

90: Bizet får et skudd blokkert, før det blir en ny skuddmulighet som en United-spiller (så ikke helt hvem) sender langt over. Det er lagt til fem minutter.

90+3: Frispark i innleggsposisjon for United. Clinton skal ta det.

90+4: Kaos i boksen! Terland får skutt, men det går i en Brighton-forsvarer og ut til hjørnespark.

90+4: Hjørnesparket heades unna, og Brighton får avverget. Det går mot poengtap.

90+5: Dominique Janssen vinner et hjørnespark. Clintons hjørnespark går over alle. Litt for høyt, og i tillegg ingen på bakerste stolpe av en eller annen grunn.

SLUTT! Dommer blåser av like etter at fem minutter tilleggstid er spilt, til tross for at det har vært mer å legge til for i overtiden også. Det ender 1-1.