Arne Slot og Erik ten Hag gir hverandre en omfavnelse under treningskampen mellom United og Liverpool sommer 2024.

– Nei, nei, nei, vi er ikke venner

Publisert

Søndag smeller det trolig ganske bra på Old Trafford når United tar imot Liverpool til storkamp i Premier League.

Fredag møtte Liverpool-manager Arne Slot pressen i forkant av den kampen, og da ble det stilt spørsmål om det meste.

Slot sa for eksempel at det er lite sannsynlig at nye Federico Chiesa blir involvert i søndagens kamp, men han snakket også om forholdet sitt til Erik ten Hag og en tidligere kamp mot United.

– Forholdet til Erik er godt, som det er med en del andre managere. Ruud (van Nistelrooy) er også kommet dit og det er det samme med ham. Jeg vil si at forholdet til ham er veldig godt. 

– Dette handler om respekt for hva de har fått til i andre klubber, og begge har jo hatt suksess før.

Er dere venner?

– Nei, nei, nei. Å være venner er noe annet. Venner treffes jevnlig. Venner spiser middag sammen, men det har ikke vi gjort. Vi kjenner hverandre ikke godt nok til det.

Arne Slot. Pressekonferanse for bortekamp mot United, august 2024.

Søndagens kamp vil være andre gang han leder et lag på Old Trafford, og United kan håpe at det da ender på samme vis som det gjorde første gang Slot forsøkte seg. 

Den gangen, da han ledet AZ Alkmaar i 2019, så vant et Ole Gunnar Solskjær-ledet United nemlig med hele 4-0, etter to scoringer av Mason Greenwood  og mål også av Ashley Young og Juan Mata.

– Det var ikke den beste opplevelsen, selv om vi fikk 0-0 i hjemmekampen mot United. Det kan likevel ikke sammenliknes. Jeg har et mye bedre lag nå.

Han mente også at sommerens treningskamp mellom lagene nå ikke betyr noe.

– Dette blir helt annerledes, med fler andre spillere på banen for begge lag og en helt annen atmosfære. Jeg vil i alle fall bli svært overrasket om halve tribunen søndag heier på oss ...

Slot mener United spiller litt annerledes nå enn under Ten Hag de siste to årene.

– De fleste av spillerne har jo spilt på Old Trafford før, i den fiendtlige atmosfæren der. De er vant til dem. Min jobb har handlet om å forberede gutta best mulig, og da handler det også om hvilke spillere de møter og også hvordan United spiller. Min mening er at de spiller litt annerledes nå enn i de siste par årene, sa han - uten å utdype.

Powered by Labrador CMS