Wan-Bissaka i aksjon mot Liverpool, sommer 2024.

– Ingen tvil om at Wan-Bissaka blir West Ham-spiller på mandag

Publisert Sist oppdatert

Aaron Wan-Bissaka ser ut til å forlate Manchester United. Etter flere dager og uker med spekulasjoner har ryktene nå fått ordentlig fart på seg. 

Etter at David Ornstein og Florian Plettenberg hadde meldt om god fremdrift i forhandlingene kom det et «here we go» fra Fabrizio Romano også, og han skrev at en muntlig enighet er på plass, at overgangssummen er på 15 millioner pund og at den medisinske undersøkelsen ville gjennomføres søndag.

Søndag morgen oppdaterte Romano med at Wan-Bissaka var i London for å gjennomgå den medisinske testen, og at den formelle prosessen var i gang, og at han kom til å signere i løpet av dagen. 

Det skjedde ikke, for Sky Sports-journalist Dharmesh Sheth og David Ornstein meldte etter hvert at Wan-Bissaka fortsatt var i forhandlinger med United om de økonomiske betingelsene rundt sin avgang. Den medisinske testen, som skulle vært klokka 17.00 (skandinavisk tid), ble utsatt, og det ble meldt at Wan-Bissaka fortsatt var i Manchester. Det ble presisert fra Ornstein at det fortsatt var optimisme både i Manchester United og i West Ham om at overgangen fortsatt skulle gå i boks.

Romano meldte etter hvert også at Wan-Bissaka utvilsomt ville bli West Ham-spiller på mandag, og Ornstein skrev sent søndag kveld at det nå var full enighet mellom partene. Medisinsk test gjennomføres mandag morgen.

Wan-Bissaka har vært mye involvert under sommerens treningskamper, men var ikke med i sesongens første tellende United-kamp. Engelskmannen er verken i startelleveren eller på benken i Community Shield-oppgjøret mot Manchester City som sparkes i gang klokken 16.00. 

Forrige sesong spilte Wan-Bissakas 30 kamper i alle turneringer for United. Hans foreløpig siste offisielle kamp for klubben ble FA-cupfinalen mot nettopp City. Der fikk han 9 av 10 på børsen.

For Uniteds del gir det uansett mening å selge Wan-Bissaka av økonomiske grunner nå: Høyrebacken har bare ett år igjen av kontrakten, så valget var enten å selge ham denne sommeren, miste ham gratis i 2025 eller tilby en ny kontrakt. 

Wan-Bissaka, som har vært i United siden 2019, blir trolig sommerens femte spillersalg. Fra før har United solgt Álvaro Fernández, Donny van de Beek, Willy Kambwala og Mason Greenwood. 

United skal lørdag ha fått akseptert et bud på Noussair Mazraoui fra Bayern München. 

Powered by Labrador CMS