Manchester United-kvinnene feirer opprykket i 2018/19.  Alex Greenwood, Amy Turner, osv osv. 11. mai 2019.

SESONGSTART LØRDAG:

Nå er det bare tre igjen

Publisert

Manchester United startet opp igjen kvinnelaget før 2018/19-sesongen, og gikk inn på nest øverste nivå. 

United rekrutterte godt, og endte opp med å rykke opp på første forsøk, og har spilt i toppdivisjonen siden det.

Bare tre av spillerne fra opprykkssesongen er fortsatt igjen i klubben, etter at Katie Zelem forlot klubben i sommer. 

Ella Toone, Millie Turner og Leah Galton er de tre gjenværende spillerne.

Lørdag klokka 13.00 (skandinavisk tid) starter trioen – og resten av United – sesongen med en ligakamp mot West Ham på Old Trafford. Kampen står oppført i MUTV-programmet, og sendes også på YouTube her, men vi mistenker at sistnevnte løsning er geoblokkert i Skandinavia, slik at den løsningen ikke kan brukes uten VPN-løsninger.

Under har vi listet opp alle spillerne som var i aksjon for United i løpet av opprykkssesongen: 

1. Siobhan Chamberlain. Sommeren 2019 ble det annonsert at hun var gravid, og etter den påfølgende sesongen (hvor hun jobbet litt som MUTV-ekspertkommentator og som fotograf i klubben) la hun opp.

2. Martha Harris. Spilte i United frem til sommeren 2022, da hun dro til Championship-klubben Birmingham City, og der spiller hun fortsatt.

3. Alex Greenwood. Kapteinen forlot United etter opprykket, og spilte ett år i Lyon før hun i 2020 dro til Manchester City. Der har hun vært en nøkkelspiller siden.

Alex Greenwood i aksjon for Manchester City, 23. mars 2024
Alex Greenwood spiller nå for feil Manchester-lag.

4. Amy Turner. Forlot United sommeren 2021, og signerte da for Orlando Pride. Der ble hun værende i ett år før hun ble Tottenham-spiller. Der spiller hun fortsatt – og hun spilte blant annet i FA-cupfinalen mot United i vår.

6. Aimee Palmer. Forlot United sommeren 2020. Har siden det spilt for Bristol City og Leicester City før hun nå i sommer signerte for Southampton.

7. Ella Toone. Fortsatt i United.

8. Mollie Green. Var viktig i opprykkssesongen, men var ikke god nok til at United prioriterte henne neste sesong, og etter et utlån til Sheffield United ble det en permanent overgang til Birmingham i 2020. Dro til Coventry United etter én sesong der, før hun signerte for Birmingham igjen – og ble lånt ut til Coventry United! Har siden sommeren 2023 spilt for Nottingham Forest på nivå tre.

9. Jess Sigsworth. Toppscorer i opprykkssesongen. Spilte to sesonger for Leicester etter å ha forlatt United sommeren 2021, før hun spilte på Sheffield United på nivå to sist sesong. La opp nå i sommer.

Mollie Green (til venstre) spiller nå på nivå tre, mens Jess Sigsworth (til høyre) la opp i sommer.

10. Katie Zelem. Ble kaptein etter opprykkssesongen, og spilte i klubben frem til kontrakten hennes gikk ut denne sommeren. Har nå dratt til USA der hun har signert for Angel City.

11. Leah Galton. Fortsatt i United.

12. Naomi Hartley. Har spilt i Sheffield United (to perioder), Coventry United og Burnley siden hun forlot United i 2019. Er fortsatt i Burnley, som spiller på nivå tre.

13. Emily Ramsey. Etter en rekke utlån ble det en permanent overgang til Everton sommeren 2023. Der fikk hun ikke veldig mye spilletid sist sesong, men hun spilte kanskje mer enn hun ville gjort i United.

14. Charlie Devlin. Har spilt for Charlton, Leicester og Birmingham siden hun forlot United etter opprykket, og har nå gått på et sesonglangt lån til Rangers fra Birmingham.

16. Lauren James. Dro til Chelsea sommeren 2021, klubben hvor broren (Reece James) også spiller, og har vært der siden.

17. Lizzie Arnot. Spilleren som scoret det første målet etter at kvinnelaget ble startet opp igjen – vinnermålet i en ligacupkamp borte mot Liverpool. Dro til Rangers sommeren 2020, og der har hun spilt siden, og har nå altså fått Charlie Devlin som lagvenninne igjen.

Arnot har spilt i Rangers siden hun forlot United.

18. Kirsty Hanson. Dro til Aston Villa sommeren 2023 etter å ha vært på lån der sesongen før, og har vært en nøkkelspiller der hittil.

20. Kirsty Smith. Har spilt for West Ham siden hun forlot United sommeren 2022, og forlenget kontrakten med klubben nå i sommer.

21. Millie Turner. Fortsatt i United.

22. Fran Bentley. Har spilt for Bristol City siden hun forlot United sommeren 2021.

Powered by Labrador CMS