Simi Awujo, Canada, landslaget, 6. april 2024.

BBC/THE GUARDIAN:

Midtbanespiller på vei til United

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds kvinnelag har igjen mistet nøkkelspillere denne sommeren – men en skal jo ikke ignorere at det kommer spillere inn også. 

Den svenske venstrebacken Anna Sandberg ble klar sist uke, og før det hadde United også signert Elisabeth Terland, Melvine Malard (innlånt i fjor, nå gjort permanent) og Dominique Janssen. 

Nå ser 20 år gamle Simi Awujo (fullt navn: Simisola Feyishayo Awujo) ut til å være på vei inn.

Troverdige Emma Sanders skriver at United er i ferd med å hente inn midtbanespilleren. Klubben venter på å få arbeidstillatelsen i orden, ifølge BBC-journalisten.

Ifølge Tom Garry (The Guardian) skal det være snakk om en treårskontrakt.

Simi Awujo i aksjon for Canada mot det franske landslaget i OL 2024. 28. juli 2024.
Awujo med ballen mot vertsnasjon Frankrike i OL.

Det er ikke noen stor overraskelse at United ønsker å forsterke midtbanen etter at både kaptein Katie Zelem og Irene Guerrero har forlatt klubben denne sommeren.

Awujo spiller for det kanadiske landslaget (hun kunne også spilt for fødelandet USA eller for foreldrenes fødeland Nigeria), og har blant annet deltatt i OL i Paris, hvor hun imponerte mange i kvartfinalen mot Tyskland før Canada forsvant ut av turneringen etter å ha tapt straffekonkurransen.

Hun vil bli den tredje kanadiske spilleren som spiller for Uniteds kvinnelag etter Adriana Leon (som har forlatt klubben) og Jayde Riviere.

I sin seniorkarriere har Awujo spilt collegefotball for USC Trojans, i tillegg til at hun har spilt for FC Premier Women i en amatørliga.

Jayde Riviere kan få selskap av en ny kanadisk spiller.
Powered by Labrador CMS