Erik ten Hag på trening før Twente-kampen.

SE LISTA HER:

Mener fem lag har større sjanse enn United til å vinne Europa League

Publisert

United åpner årets europacupspill med hjemmekamp mot nederlandske FC Twente onsdag kveld, og i forkant av Europa League-åpningen har statistikkselskapet Opta brukt sin såkalte supercomputer for å se på hva slags sjanser de ulike lagene har.

Supercomputeren har lagt inn lagene, styrkene og mer, og så simulert hele Europa League 10.000 ganger.

United vant da turneringen 710 ganger, noe som gjør United til sjettefavoritt.

United gis altså 7,1 prosent sjanse for å vinne turneringen, 14,1 prosent sjanse for å nå finalen, drøyt 26 prosent sjanse for å nå en semifinale, nesten 50 prosent for å nå en kvartfinale og 77.6 prosent sjanse for å nå en 8. delsfinale.

Ifølge Opta er det portugisiske Porto som er favoritt. De gis nesten 20 prosent sjanse for å vinne hele turneringen, og en av forklaringene er nok blant annet at Porto i 18 sesonger på rad har avansert til knockoutspill i Europa.

Bak dem følger spanske Athletic Club (Bilbao), tsjekkiske Slavia Praha (!!), Tottenham og Roma før United, hvis man ser på vinnersjanse.

Onsdagens United-motstander, FC Twente, rangeres som 24. favoritt. Deretter skal United altså ut mot favoritt Porto borte, 11. rangerte Fenerbahce borte, 15. rangerte PAOK hjemme, 22. rangerte Bodø/Glimt hjemme, 27. rangerte Rangers hjemme og 19. rangerte Viktoria Plzen borte.

Europa League-lagenes sjanser rangert:

Powered by Labrador CMS