Memphis Depay klar for sin sjette klubb - skal spille i Brasil 

Tidligere United-spiller Memphis Depay fortsetter karrieren i Sør-Amerika. Der skal han spille for Corinthians. 

Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter den brasilianske klubben. Han har signert en kontrakt til 2026.

Corinthians blir Memphis' sjette klubb og hans første utenfor Europa. Han slo gjennom i PSV Eindhoven og ble hentet til Manchester United i 2015, men levde dessverre aldri opp til potensialet sitt på Old Trafford. I januar 2017, halvannet år etter at han ankom Drømmenes Teater, signerte han for Lyon.

Etter noen solide sesonger i Frankrike signerte han for Barcelona og deretter for Atlético Madrid, som han forlot gratis i sommer da kontrakten utløp. 

Og nå flytter han altså til São Paulo. 

Memphis og Wayne Rooney på en United-trening i 2016.

Det har gått veldig opp og ned i løpet av Memphis' klubbkarriere, men landslagskarrieren har for det meste vært vellykket. Han har fått 98 kamper for «Oranje» og er nummer 10 på Nederlands adelskalender. Han er også spilleren med nest flest landslagsmål for Nederland: 46 totalt. 

Bare Robin van Persie er foran ham med sine 50 landslagsmål. 

Om han får sjansen til å ta rekorden nå som han går til Brasil, er ikke sikkert. Landslagssjef Ronald Koeman har ikke utelukket at Memphis kommer til å være involvert i det nederlandske landslaget selv om han nå flytter til Brasil. 

- Det avhenger av formen hans, og om han fortsatt spiller på sitt normale nivå, sa Koeman på en pressekonferanse før Nations League-kampen mot Tyskland. 

Det er delte meninger om hvor god karrieren til Memphis har vært. Han har spilt for noen av verdens største klubber og som nevnt vært en viktig brikke for Nederland, men samtidig er det en følelse av at han aldri helt ble det man kanskje hadde sett for seg. 

For da Memphis ble hentet til Old Trafford var han et av Europas aller største talenter. 

Memphis ble aldri noen suksess i United-drakten.

Uforutsigbar, hurtig, sterk og med øye for mål: Det var ikke så rart at han ble sammenlignet med Cristiano Ronaldo. United-karrieren startet gjorde fansen håpefulle: I sin tredje kamp for United vartet han opp med to mål mot Club Brugge. Han spilte med draktnummer 7 på ryggen og så spennende ut. 

Men det ble med håpet. 

Det ble mindre og mindre spilletid, færre og færre gode prestasjoner og til slutt ble det 53 kamper og syv mål i United-drakten før han dro videre. 

– Problemene der var mitt ansvar. Jeg klandrer ingen for det. Jeg presterte ikke, har nederlenderen tidligere uttalt. 

Nå, syv år etter at han forlot United, er han klar for brasiliansk fotball.

Powered by Labrador CMS