PÅ VEI TIL UNITED:

- Medisinsk test gjennomført - United i forhandlinger med Arsenal

Publisert Sist oppdatert

Det har en stund sett ut til at spisstalentet Chido Obi-Martin skal være på vei til Manchester United etter å ha forlatt Arsenal-akademiet, og nå ser det ut til at overgangen nærmer seg med stormskritt.

Tirsdag ble det meldt fra flere hold at den 16 år gamle dansken var på plass i Manchester for å gjennomføre den medisinske testen. Den skal nå være bestått. 

Onsdag skriver The Athletics United-korrespondent Laurie Whitwell litt mer om prosessen rundt spisstalentet. Whitwell skriver at United og Arsenal nå er i forhandlinger om en kompensasjonssum for Obi-Martin. 

Når klubbene er enige om en sum, må overgangen fra Arsenal til United ratifiseres av Premier League. Det er en prosess som kan ta flere uker. 

Ettersom Obi-Martin er under 17 år og ikke kan skrive under på en proffkontrakt, er det vanlig at klubben som har utviklet spilleren kompenseres når en annen klubb henter spilleren mens de fortsatt er under 17 år. Dersom klubbene ikke klarer å bli enige om kompenassjonssummen går saken til en domstol som fastsetter en sum. 

Det er enighet om personlige betingelser, og Obi-Martin skal ha valgt United selv om tilbudene fra tyske klubber skal ha hatt bedre betingelser – noe som kanskje sier noe om at Obi-Martin liker hvordan United-prosjektet har blitt solgt inn.

Obi-Martin scoret oppsiktsvekkende 28 mål på de 9 siste U18-ligakampene til Arsenal forrige sesong.

Ifølge Whitwell er han tiltenkt en rolle på Uniteds U18- og U21-lag, og at han muligens kommer til å trene med førstelaget når det passer. 

Powered by Labrador CMS