McTominay fikk til slutt kreditert scoringen sin - nå venter skjebnekamp mot Ungarn

Scott McTominay og Skottland hevet seg etter fadesen mot Tyskland, men har fortsatt en stor jobb foran seg om de skal sikre et historisk avansement i EM.

McTominay og skottene fikk en grusom start på mesterskapet i Tyskland. De fikk regelrett juling i åpningskampen, og vertsnasjonen Tyskland ga seg ikke før det sto 5-1.

I kamp nummer to, med et brennende ønske å løfte seg etter åpningsfadesen, møtte de Sveits, som selv startet EM med seier over Ungarn. Det betydde at dette var en kamp Skottland aller helst ikke kunne tape.

Skottland, som aldri har avansert fra et gruppespill i EM eller VM, kan fortsatt gå videre som gruppetoer (selv om akkurat det ser vanskelig ut) og som ena v de beste treerne.

Skottland - Sveits 1-1

Scott McTominay er som regel involvert når Skottland scorer mål. Det var han igjen onsdag kveld.

I det 13. minuttet fikk skottene omsider noe å juble for i dette mesterskapet: En glimrende kontring kulminerte i at Scott McTominay fikk ballen på kanten av 16-meteren. United-spilleren avsluttet med venstrefoten, og selv om skuddet ikke var spesielt godt, gikk det via Fabian Schär og i mål.

Det så ut som skuddet til McTominay var på vei mot mål, men UEFA krediterte målet som et selvmål fra Newcastles Schär.

Først etter kampen bestemte det europeiske fotballforbundet å kreditere scoringen til Scott McTominay, som dermed er den første United-spilleren til å score mål i EM 2024.

Her avslutter Scott McTominay angrepet som endte i skotsk scoring.

Gleden ble imidlertid relativt kortvarig for Skottland. Knappe 13 minutter etter at Skottland tok ledelsen utlignet Sveits etter et vakkert langskudd signert Xherdan Shaqiri.

Det sto 1-1 til pause, og i andre omgang bølget kampen frem og itlbake. Skottene hadde et forsøk som traff stolpen, McTominay var stadig vekk farlig frempå, men den ordentlige store muligheten dukket aldri opp. Sveits hadde på sin side en scoring annullert for en offside.

McTominay plukket også opp et gult kort i løpet av den andre omgangen.

Dermed endte kampen 1-1, og det betyr at skottene har en ordentlig skjebnekamp i vente.

I kamp nummer tre av tre i gruppespillet møter de nemlig Ungarn, som ligger sist i gruppen. De tapte 0-2 mot Tyskland tidligere onsdag, og det betyr at Skottland trolig må slå Ungarn om de skal ha et håp om å avansere som en av de beste treerne.

De bør aller helst vinne med noen mål også, ettersom det stygge tapet mot Tyskland gjorde at målforskjellen deres er minus fire.

Tyskland har allerede sikret avansementet fra gruppen, og Sveits slår trolig følge med dem ut av gruppe A.