Martínez og Garnacho ble Copa America-mestere

Lisandro Martínez beskrives som en «uvurderlig forsvarer» etter at Argentina forsvarte Copa America-tittelen.

Natt til mandag ble United-duoen Lisandro Martínez og Alejandro Garnacho bare den andre og tredje spilleren til å vinne Copa America - som United-spiller.

I en nervepirrende og lang kveld, som tok Argentina og Colombia til ekstraomganger, var det til slutt Argentina som vant 1-0, takket være en scoring i det 112. minutt av Lautaro Martinez.

Dermed forsvarte Argentina tittelen fra forrige mesterskap, og vant sin tredje strake turnering. Colombia hadde ikke tapt en landskamp på to år, men måtte se seg slått av de regjerende verdensmesterne.

Martínez og Garnacho sluttet seg til en eksklusiv klubb, for selv om United har hatt en rekke søramerikanske stjerner oppigjennom årene var det bare tre som har vunnet mesterskapet som United-spiller:

Kleberson i 2004 - og nå Martínez og Garnacho 20 år senere.

Her løfter Argentina-kaptein Lionel Messi Copa America-trofeet. Til venstre i bildet står både Alejandro Garnacho og Lisandro Martínez.

Martínez fikk en tidlig smell i kampen, men spilte likevel samtlige 120 minutter. Han fikk en 8 på ESPN sin spillerbørs og var blant seierherrenes beste.

- Samarbeidet veldig bra med Cristian Romero, og var en uvurderlig forsvarer i Argentinas ellever. Kriget seg gjennom kampen etter å ha fått en smell tidlig i kampen. Hdde en defensiv involvering i den andre ekstraomgangen som hadde fortjent et mål, skriver ESPN.

Alejandro Garnacho var ubenyttet reserve gjennom finalen. Han fikk bare 66 minutter i løpet av hele turneringen.

Martínez var på sin side en av Argentinas viktigste spillere på veien mot tittelen. Han ble hvilt i den samme kampen som Alejandro Garnacho fikk spille, men var utover det involvert i det meste. Han ble byttet ut i kvartfinalen mot Ecuador, men spilte ellers alt for Argentina.

Etter en skuffende sesong med United, der han bare spilte 14 kamper på grunn av skader, håper vi dette blir noe å bygge videre på for midtstopperen.

Nå venter noen uker med velfortjent ferie for United-duoen, før de om ikke så altfor lenge slutter seg til United-troppen og tar fatt på jakten på nye trofeer i 2024/25-sesongen.