Manuel UGARTE

Midtbane

Fullt navn: Manuel Ugarte Ribeiro
Draktnummer: 25
Født: 11. apr. 2001, i Montevideo, Uruguay
Nasjonalitet: Uruguay
Høyde: 182 cm
Fra: Paris Saint-Germain, 30. aug. 2024
Kontrakt: 30. juni 2029 (+ 1 års opsjon)
Debut: PL, 14. sep. 2024; innb. mot Southampton (b) 3-0
Tidligere klubber: Fénix, Famalicão, Sporting Lisboa
Landskamper/mål: Uruguay

Idet det kun gjensto halvannen time av sommervinduet i 2024, ble uruguayanske Manuel Ugarte bekreftet klar som United-spiller. 

På det tidspunktet var partene for lengst blitt enige om spillerens personlige betingelser. For å kunne etterkomme kravene i Premier Leagues økonomiske regelverk (PSR) måtte imidlertid overgangen settes på vent inntil bekreftelse forelå på Scott McTominays overgang til Napoli.

Den defensive midtbanespilleren fra Montevideo ble hentet til Old Trafford fra Paris Saint-Germain for angivelige 50 millioner euro (42,1 mill. pund), og en kontraktsvarighet på fem år.

Like etter overgangen dro Ugarte til Sør-Amerika for to landslagsoppdrag med Uruguay, og var først tilbake i Manchester mindre enn to døgn før Uniteds bortemøte med Southampton den 14. september. Han hadde dermed hatt minimalt med treningsminutter sammen med nye lagkamerater før oppgjøret på den engelske sydkysten. Derfor kom det heller ikke som noen bombe at han måtte vente på debuten og se store deler av kampen fra innbytterbenken på St. Mary's.

Godt førsteinntrykk

Etter 73 minutters spill, på stillingen 2-0 til United, skulle sjansen omsider by seg.
Ugarte ble sendt på banen og gjorde en solid jobb i sin første opptreden på engelsk jord. Dermed ga ha klar beskjed om at det er all grunn til å forvente store ting fra den kanten i tiden som kommer.

Aggressiv ballvinner

Som defensiv midtbanespiller er Ugarte kjent for sitt intense press på banen, konstant jagende for å gjenvinne ballen. Han er en typisk «ballvinner», men har også en god pasningsfot og evne til å bidra offensivt når det trengs. Han taktisk disiplinert og svært villig til å beskytte lagets bakre deler, og samtidig fungere som et bindeledd mellom forsvar og angrep.

Bakgrunn

Manuel Ugarte startet sin profesjonelle løpebane i den uruguayanske klubben CA Fénix, hvor han i 2016 debuterte som 15-årig stortalent.
Prestasjonene førte til at han snart ble lagt merke til av europeiske klubber, og i 2021 signerte han for portugisiske Sporting Lisboa. Der fortsatte han utviklingen og etablerte seg som en beydelig midtbanebrikke.

Sommeren 2023 fullførte Ugarte en høyprofilert overgang til Paris Saint-Germain (PSG). Overgangen ble sett på som et viktig steg til en klubb fylt med stjernespillere.
Likevel skulle oppholdet i den franske hovedstaden bare gi betinget suksess for den uruguayanske midtbanemannen. 
Et anstrengt forhold til manager Luis Enrique, gjorde ikke saken bedre, og etter kun én sesong hoppet Ugarte på sjansen til å bytte Parc de Prince ut med Old Trafford.


Powered by Labrador CMS