Casemiro i samtale med Ruud van Nistelrooy på trening.

BEKREFTET TROPP:

Mange stjerner mangler, dette er spillerne som møter Rosenborg

Publisert Sist oppdatert

Manchester United spiller sommerens første treningskamp mandag klokka 18 skandinavisk tid, med Rosenborg på Lerkendal i Trondheim som motstander.

Nå har United offentliggjort troppen som satte kursen mot Trondheim søndag ettermiddag. Der skal de se EM-finalen sammen før de møter Rosenborg mandag kveld.

Spillere som Harry Maguire, André Onana, Victor Lindelöf, Amad Diallo, Antony og  Jadon Sancho er igjen i Manchester for å trene seg opp inn mot den nye sesongen.

 Maguire, Lindelöf, Antony og Sancho har alle vært tvilsomme, siden de skal ha trent noe alternativt denne uka, men det er litt mer overraskende at Onana og Amad ikke er med.

United mangler fortsatt også spillerne som deltok i fotball-EM og Copa America, og i tillegg har verken Tyrell Malacia (trener individuelt) eller Dan Gore trent med resten av gjengen. Begge slet med skader i hele eller deler av forrige sesong.

Troppen mot Rosenborg

Keepere: Elyh Harrison, Dermot Mee, Radek Vitek

Forsvarere: Harry Amass, Sonny Aljofree, Rhys Bennett, Jonny Evans, Will Fish, Louis Jackson, Sam Murray, Habeeb Ogunneye, Maximillian Oyedele, Aaron Wan-Bissaka

Midtbane: Casemiro, Toby Collyer, Jack Fletcher, Hannibal, Samuel Mather, Mason Mount, James Scanlon, Ethan Williams

Spisser: Ethan Ennis, Joe Hugill, Marcus Rashford, Ethan Wheatley

Her kan du se det som trolig er United-flyet på vei mot Norge (Flightradar).

Mason Mount før avreise til Trondheim og Norge.

Og startelleveren ...?

Det skulle vel bety en startellever noe ala denne: Harrison – Wan-Bissaka, Fish, Evans, Amass - Casemiro, Mount, Hannibal – Hugill, Rashford, Wheatley.

Keeper Harrison var tidvis strålende for blant annet U18-laget forrige sesong. Det var også venstreback Harry Amass, som i sommer ble snakket veldig opp av Luke Shaw. Ethan Wheatley gikk også fra strålende U18-prestasjoner til et par innhopp på førstelaget forrige sesong, og får nå enda en sjanse til å vise seg frem med flere av de beste.

I tillegg er det en svært viktig sesong for Mason Mount, som var ute med skade så godt som hele fjorårssesongen, mens Marcus Rashford og Casemiro har mye å revansjere. Mandagen blir deres første sjanse på vei mot det som forhåpentligvis blir en bedre 2024/25-sesongen.

Med så mange U21- og U18-spillere er det imidlertid mange muligheter her når det skal velges blant dem. Det er imidlertid lett å tro at Wan–Bissaka, Evans, Casemiro, Mount, Hannibal og Rashford alle spiller de første 45 minuttene.

De siste par årene har United nemlig byttet samtlige utespillere halvveis i den første sommer-treningskampen.

Powered by Labrador CMS