Jadon Sancho i Chelsea-debuten, 14. september 2024.

DE UTLÅNTE:

Målgivende pasning i debuten

Jadon Sancho debuterte lørdag kveld for Chelsea da de gjestet Dean Court i Bournemouth.

Sancho startet på benken, men ble byttet inn i pausen i en kamp hvor Bournemouth fikk dårlig betalt, og også bommet på et straffespark.

Innhoppet til Sancho var av det solide slaget, om enn ikke spektakulært, og han endte også opp med en målgivende pasning til kampens eneste scoring da Christopher Nkunku scoret et glimrende mål med noen minutter igjen på klokka. Målscoreren skal ha mesteparten av æren her.

Sancho er fortsatt United-eiendom, men låneovergangen gjøres permanent etter 2024/25-sesongen.

Det avgjørende målet:

Hugill ble tomålsscorer

Joe Hugill startet låneoppholdet i Wigan med å starte de fem første kampene for klubben, og han gikk målløs av banen i alle de kampene.

I den sjette kampen, mot Morecambe i EFL Trophy, så kom han inn som innbytter – og scoret på straffespark.

Lørdag spilte han fra start igjen borte mot Bristol Rovers, og det endte med at den utlånte United-spissen scoret både 1-0 og 2-0 for Wigan i det som til slutt ble en 4-0-seier.

Begge målene kom etter hjørnespark som Bristol Rovers ikke fikk klarert, og så var Hugill på riktig sted til riktig tid.

Vitek holdt nullen i Linz-derbyet

Radek Vitek er på utlån til BW Linz i den østerrikske toppdivisjonen, og lørdag kveld spilte de på hjemmebane mot byrival LASK.

Der holdt Vitek nullen.

Hjemmelaget scoret også i den andre enden, og vant derbyet 1-0.

BW Linz er i skrivende stund på fjerdeplass, to poeng bak Sturm Graz (som har spilt én færre kamp) på førsteplassen.

Andre utlånte i aksjon

• James Nolan spilte fra start i Inverness Caledonian Thistles 2-2-kamp borte mot Alloa i skotske League One. Nolan ble byttet ut av Duncan Ferguson i det 82. minutt, noen minutter etter å ha pådratt seg et gult kort.
  • Rhys Bennett spilte fra start i Fleetwoods 3-2-seier på bortebane mot Carlisle. Han ble byttet ut i det 71. minutt, noen minutter etter at Fleetwood hadde scoret 3-2-målet.
  • Elyh Harrison har nå spilt tre hjemmekamper for Chester, og har holdt nullen i alle. Lørdag ettermiddag spilte han i 3-0-seieren mot Hebburn Town i en av kvalifiseringsrundene til FA-cupen. Harrison hadde en ballmiss utenfor egen boks som han ikke ble straffet for.
  • Thomas Myles og Runcorn Linnets tapte 0-2 hjemme mot Trafford, mot spillets gang. Trafford måtte ha en ving i mål i store deler av andreomgangen etter en keeperutvisning, men kontret likevel inn det andre målet.

Sonny Aljofree var ikke i kamptroppen da Accrington Stanley tapte 0-1 hjemme mot Crewe Alexandra.