Mål og selvmål for Dalot på historisk kveld i Portugal

Landslagsperioden er i gang og i løpet av den neste snaue uken vil mange av Uniteds førstelagsspillere være i aksjon for sine landslag.

Torsdag startet med tre spillere i aksjon. Bruno Fernandes og Diogo Dalot spilte hele kampen for henholdsvis Portugal, mens Christian Eriksen spilte 62 minutter for Danmark i sine nasjoners første kamp i denne versjonen av UEFA Nations League.

Diogo Dalot noterte seg for både scoring og selvmål da Portugal vant 2-1 mot Kroatia, mens Bruno Fernandes var nest sist på Dalot sin 1-0-scoring.

Christian Eriksen spilte 62 minutter for Danmark, men var ikke toneangivende da danskene til slutt vant 2-0 mot Sveits som avsluttet kampen med ni mann.

Danmark 2-0 Sveits

UEFA Nations League A - gruppe 4
Parken, København

Christian Eriksen spilte fra start for Danmark i Parken mot Sveits i Nivå A i Nations League.

Eriksen leverte en middels kamp og klarte ikke å påvirke kampen i noen retning før han ble tatt av etter 62 minutter.

Sveits fikk en mann utvist etter 50 minutter da Nico Elvedi fikk direkte rødt kort.

Danmark utnyttet overtaket med en mann mer på banen, men fikk ikke hull på den sveitsiske byllen før det var spilt 82 minutter da debutant Patrick Dorgu satte ballen i nettmaskene.

Like etter fikk Sveits enda et rødt kort da Granit Xhaka pådro seg sitt andre gule kort og Sveits måtte dermed avslutte kampen ni mot elleve.

To minutter på overtid satte danskene spikeren i kista da Pierre-Emile Højbjerg satte ballen i nota og fastsatte sluttresultatet til 2-0.

Danmark og Eriksen tar i mot Serbia i Parken førstkommende søndag.

20.45: Portugal 2-1 Kroatia

UEFA Nations League A - gruppe 1
Estadio da Luz, Lisboa

Diogo Dalot og Bruno Fernandes spilte begge hele kampen da Portgual slo Kroatia 2-1 på Estadio da Luz i Lisboa.

Dalot havnet i begivenhetenes sentrum på begge sider av banen, også Fernandes markerte seg positivt.

Allerede etter sju minutter satt den første scoringen hvor Diogo Dalot hadde tatt turen inn i Kroatias sekstenmeter og fikk ballen fra lagkamerat Bruno Fernandes og satte ballen i mål fra fem meter.

Etter 34 minutter var tidligere United-spiller Cristiano Ronaldo på riktig sted og satte inn sin 900. scoring på seniornivå, noe som tydelig betydde mye for den nå 39 år gamle veteranen.

Like før pause var kampens første målscorer, Diogo Dalot i sentrum motsatt vei og satte ballen i eget nett etter at et innlegg ble slått ut i feltet og Dalot satte foten til og satte keeper Diogo Costa ut av spill.

Etter pause falt tempoet i kampen betraktelig, og portugiserne inviterte Kroatia tilbake i kampen. Ved flere anledninger var bortelaget nære utlikning. Diogo Dalot var også her involvert og hadde en viktig blokkering som hindret en stor sjanse fra Andrej Kramaric.

Portugal holdt ut og tok en viktig seier i sin gruppe i Nations League. Nå venter kamp mot Skottland på samme stadion søndag.