- Må få muligheten til å spille seg tilbake til sitt høyeste nivå

Publisert Sist oppdatert

Rasmus Højlund pådro seg en hamstringskade under Uniteds første kamp på sesongoppkjøringsturnéen i USA mot Arsenal i juli. Han fikk dermed ikke sin første kamp for sesongen før i slutten av september. Dansken har siden spilt ytterligere fire kamper, hvor to av disse har vært fra start.

Under landslagspausen har 21-åringen forbedret kampformen ved å spille to kamper for Danmark. Danmarks midlertidige landslagssjef, Lars Knudsen, har advart om at tålmodighet vil være nødvendig for Højlund denne sesongen etter at han startet kampen mot Sveits tirsdag kveld.

Det ble utløst bekymringer da dansken gikk glipp av en treningsøkt i forkant av kampen mot Sveits, men Knudsen forklarer at United-spilleren vil trenge tid for å komme tilbake til sitt toppnivå.

RAsmus Højund i aksjon for Danmark mot Sveits.

– Rasmus må få muligheten til å spille seg tilbake til sitt høyeste nivå, og han er godt på vei. Rasmus er en fantastisk spiller, og han leverer en god innsats. Han har et veldig høyt nivå, sa Knudsen.

– Man må huske at han akkurat har kommet tilbake. Dette var bare hans tredje start denne sesongen [mot Sveits], og han har i praksis gått glipp av en hel sesongoppkjøring.

Hittil denne sesongen har ikke Højlund spilt en hel kamp, og under landslagspausen innrømmet han at han ikke trodde det ville være lurt å spille hele 90 minutter mot Spania.

– Det er ingen vits i å skynde på ting og risikere en ny skade.

– Kroppen min føles bra igjen. Jeg kan kanskje være klar til å spille 90 minutter, men hvis jeg også bruker hjernen litt, tror jeg ikke 90 minutter på lørdag mot Spania er en god idé.

Powered by Labrador CMS