Ryktesaker, uke 36

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 8. september

14.44: Spanske ABC Sevilla, gjengitt av Sport Witness, hevder Manchester United har vært i kontakt med Sevilla om 21 år gamle Juanlu Sánchez. Midtbanespilleren imponerte for Spania under sommerens OL.

Ifølge rapportene skal United ha fulgt med på spanjolen under turneringen og i tillegg ha forhørt seg med Sevilla om situasjonen hans. ABC Sevilla insisterer på at det er reell interesse fra Uniteds side. Juanlus kontrakt med Sevilla utløper sommeren 2026. Han beskrives som en svært allsidig spiller som kan bekle alle roller på høyresiden av banen og at han også er komfortabel mer sentralt i banen. 

11.24: Her kommer et nytt navn på rykteradaren: Patrick Dorgu. Ifølge nettstedet HITC holder både United og Tottenham et øye med den danske venstrebacken, som til daglig spiller i italienske Lecce. 

Torsdag fikk han landslagsdebuten for Danmark og markerte seg med scoring bare minuttet etter at han ble byttet inn. 19-åringen har blitt sammenlignet med Gareth Bale og har, i tillegg til United og Spurs, beundrere i Spania og Tyskland. 

09.23: Mandag 2. september omtalte vi ryktene om at United har meldt seg på i kampen om det argentinske stortalentet Franco Mastantuono. 17-åringen spiller for River Plate i hjemlandet Argentina og blir sett på som et ordentlig stort talent. For en måned siden omtalte The Athletic ham som en «wonderkid» og beskrev ham som rask, intelligent og full av ferdigheter. 

Nå har Mastantuono selv blitt spurt om ryktene. Til argentinske Olé sier han: 

- I dag er jeg 100 prosent River Plate. Vi har veldig viktige ting foran oss, som Copa Libertadores, og neste år er det også klubb-VM som er en drøm for meg å spille i. Jeg tenker ikke på ryktene. Men jeg liker å se en del europeisk fotball. Spesielt Premier League, som er veldig underholdende. 

Lørdag 7. september

09.46: Ganske stille og rolig rundt Manchester United denne lørdagen, så vi tar med disse to ryktene om om tidligere United-spillere: Både Memphis Depay og Anthony Martial er på vei til Brasil! 

Depay og Martial er begge klubbløse, men er nå på vei til henholdsvis Corinthians og Flamengo. Det skriver journalisten Nicolò Schira. Martial skal ha fått et lukrativt tilbud fra Hellas også, men skal nå Flamengo være i førersetet ettersom de skal ha presentert det beste tilbudet.

Fredag 6. september

17.04: Erik ten Hags posisjon har blitt diskutert igjen, og da nevnes gjerne Thomas Tuchel også etter at han var et navnene på blokka for noen måneder siden.

Tyske BILD (her gjengitt av Sport Witness) har snakket med journalisten Marcel Reif, og han trodde Tuchel kom til å erstatte Ten Hag i sjefsstolen på Old Trafford.

– Jeg ville ha veddet mye på at Tuchel kom til å erstatte Ten Hag. Jeg hadde nylig en samtale med noen som var veldig tett på det der, og det var kommet ganske langt, det var nesten enighet.

Det skal ha vært uenighet rundt overgangspolitikk, og at Tuchel ikke ville hatt nok makt der, som skal ha vært avgjørende.

– Tuchel sa like før «målstreken» omtrent: «Jeg kommer ikke til å gjøre det! Jeg vil ikke gjøre det mot meg selv igjen at jeg går til en klubb, og at det så kommer ting fra utsiden».

08.10ESPN skriver at Casemiro kun vil lytte til tilbud fra andre klubber dersom han blir fortalt at han ikke har en fremtid på Old Trafford. Galatasaray er som nevnt her tidligere interessert i brasilianeren og har utforsket mulighetene for et lån.

United er på sin side opptatt av at troppen nå ikke skal svekkes med tanke på at overgangsvinduet i Premier League er stengt og at det ligger an til å bli en hektisk sesong med deltakelse i flere turneringer.

Torsdag 5. september

20.45: United og Galatasaray var enige om en låneovergang for Casemiro, det skriver tyrkiske Turkiye Gazetesi (her gjengitt av Sport Witness). Den tyrkiske avisen hevder at forhandlingene mellom klubbene hadde gått så langt at de hadde gitt hverandre håndtrykket for en låneovergang, men at Casemiro selv satte ned foten og ønsker å bli i United. 

14.51: Fabrizio Romano skriver, som Chris Wheeler i Daily Mail gjorde i går, at Casemiro ikke planlegger å forlate United nå. 

Muligheten for Casemiro i Galatasaray har også blitt avvist fra brasiliansk hold.

Romano skriver at det ikke har vært noen konkrete samtaler med Galatasaray, som han har blitt koblet til, og at det for øyeblikket er ventet at Casemiro blir værende i United til minst 2025.

10.09: Gårsdagens Antony-rykter stemmer ikke, skriver Fabrizio Romano. Brasilianeren ble koblet til Fenerbahce av tyrkisk presse, men han har ingen planer om å forlate United nå.

08.24: Tyske BILD skriver (her gjengitt av Sport Witness) at Chelsea, Tottenham og Manchester United alle viste interesse for RB Leipzig-angrepsspiller Loïs Openda i sommer, men at spilleren selv da ga uttrykk for at han ønsket å bli værende i klubben denne sommeren. 

Ifølge avisa må interesserte klubber uansett ut med i overkant av 75 millioner euro (63,2 mill. pund i nåværende kurs) for den belgiske 24-åringen.

Openda har scoret 26 mål på 36 Bundesliga-kamper.

Loïs Openda feirer mål for RB Leipzig, 31. august 2024.
Loïs Openda etter å ha scoret for RB Leipzig.

Onsdag 4. september

22.04: Ifølge Daily Mail har ikke Casemiro noen planer om å forlate United. Mer om det HER

21.58: Det har gått noen timer siden vi omtalte Antony til Fenerbahce-ryktet, men det er i hvert fall lite som tyder på at noen avtale ferdigstilles i kveld. Det har vært veldig stille rundt kantspilleren siden forrige rykteoppdatering. 

16.44: Nå har vi skrevet litt om brasilianere som kan ende opp i Tyrkia, og her kommer enda mer: Den tyrkiske avisen Fotomac hevder Antony er på vei til Fenerbahce - og at en låneavtale kan være på plass allerede onsdag kveld! 

José Mourinho og Fenerbahce skal ha sett seg nødt til å forsterke laget etter at erkerival Galatasaray sikret seg Victor Osimhen fra Napoli. Det er imidlertid ingen andre enn Fotomac som melder dette, så vi får se hvor mye det faktisk er i det. 

14.26: I går nevnte vi Casemiro-påstanden fra en tyrkisk journalist om at Galatasaray prøver å hente brasilianeren på et sesonglangt lån, og nå omtales dette av Rob Dawson i ESPN og Paul Hirst i The Times også.

Juventus' Weston McKennie og klubbløse Adrien Rabiot skal også være på Galatasarays ønskeliste.

07.59: Fabrizio Romano skriver at Real Betis gjorde et siste liten-forsøk på en Christian Eriksen-tilnærming, men at de ikke fikk på plass en enighet med verken spiller eller klubb.

Daily Mail omtaler også forsøket, og agenten Martin Schoots siteres også på at Anderlecht, Ajax og enda en ikke-navngitt nederlandsk klubb har vært i kontakt i løpet av de siste månedene.

Tirsdag 3. september

21.12: Den tyrkiske journalisten Ali Naci Küçük skriver på Twitter at Galatasaray ønsker å forsterke midtbanen (samme journalist omtalte tidligere i sommer at Galatasaray var interesserte i Scott McTominay), og at Istanbul-klubben er i kontakt med Manchester United om et ettårig lån av Casemiro.

Det står ingenting om det er stor avstand mellom klubbene i disse eventuelle diskusjonene, og vi vet heller ikke eksakt hvor treffsikker denne journalisten er, men han har i alle fall 267 000 følgere, og skriver mye om Galatasaray. Vi tar det med en klype salt enn så lenge, men minner om at overgangsvinduet i Tyrkia er åpent noen uker til.

16.19: Dette ryktet er tynt, men Daily Mirrors Samuel Meade skriver at det er sannsynlig at United kommer til å prøve å hente Thomas Tuchel om de bestemmer seg for å gjennomføre et managerskifte.

United skal ifølge Meade ha beredskapsplanen klar hvis det skulle ende slik, med Tuchel sett på som hovedmålet. Tuchel var som kjent også sterkt koblet til United i sommer.

08.55: Adrien Rabiots navn har så vidt dukket opp igjen i ryktespalten, men sannsynligheten virker liten for at United vil gå for franskmannen som for øyeblikket står uten klubb etter at kontrakten med Juventus gikk ut i sommer. Fabrizio Romano forteller at Rabiot ble tilbudt til United ved flere anledninger i både juli og august, uten at United virker å ha latt seg friste nevneverdig. Det skal heller ikke vært snakk innad i klubben om at han kunne vært en ren erstatter for Christian Eriksen, som er blitt koblet bort.

Mandag 2. september

19.00: Adrien Rabiot har vært ryktet til United hver sommer siden Erik ten Hag kom til klubben. Etter Casemiros opptreden mot Liverpool har ryktene igjen kommet opp. Rabiots kontrakt gikk ut tidligere i sommer. Reglene rundt overgangsvinduet gjelder derfor ikke for franskmannen. 

Ifølge The Express kan United vurdere å signere Rabiot for å styrke midtbanen. 

11.45: Marca-journalisten Jose Felix Diaz hevder Manchester United har blitt med i kampen om å signere det argentinske stortalentet Franco Mastantuono. Den solide X-kontoen AcademyScoop har også videreformidlet dette, og skriver at Mastantuono er et stort talent. Argentineren har for det meste blitt koblet til Real Madrid, men de er angivelig i ferd med å trekke seg fra jakten på 17-åringens signatur.

Mastantuono spiller for River Plate i hjemlandet Argentina og blir sett på som et ordentlig stort talent. For en måned siden omtalte The Athletic ham som en «wonderkid» og beskrev ham som rask, intelligent og full av ferdigheter. 

08.37: Overgangsvinduet i England er stengt, men det er fortsatt åpent flere steder, blant annet i Belgia. Der håper Anderlecht fortsatt at de klarer å hente Christian Eriksen før det belgiske overgangsvinduet stenger 6. september. 

Den belgiske avisen HBVL, gjengitt av Sport Witness, hevder at Anderlecht sin administrerende direktør, Jesper Fredberg, kommer til å melde seg på i jakten på Eriksens signatur nå på tampen av vinduet i et forsøk på å lokke dansken til Belgia. Lørdag 31. august skrev vi at United skal ha avslått en forespørsel fra Real Betis om å låne Eriksen, men om United ser annerledes på det hvis det er snakk om en permanent overgang er ikke godt å si. 

Eriksen har startet samtlige United-kamper på benken denne sesongen. Han kom inn på tampen og fikk noen minutter mot Liverpool. 

Powered by Labrador CMS