Ryktesaker, uke 30

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

FÅ OVERSIKT: Her er sommerens Premier League-overganger

Søndag 28. juli

22.02: Ifølge den tyrkiske journalisten Ertan Süzgün prøver Besiktas å hente Antony. Journalisten, som dekker Besiktas tett, hevder United er klare for å selge brasilianeren, men at Antony selv ønsker å bli værende på Old Trafford.

21.38: Etter noen uker som arbeidsledig har Raphaël Varane fått seg en ny klubb. Mer om det her!

20.34: Ifølge Fabrizio Romano kan det skje ganske mye rundt Manchester United de kommende dagene. Mer om det i egen sak HER

19.37: Franske Sports Zone hevder søndagt at PSG har blitt enige om de personlige betingelsene med Jadon Sancho. Tidligere denne uken skrev vi at partene nærmet seg enighet, og nå skal de altså være det. 

Fortsatt gjenstår det at PSG og United blir enige om en overgangssum. Klubbene er fortsatt i forhandlinger om Manuel Ugarte, men om det kommer til å spille inn i en eventuell Sancho-forhandling er uvisst. Sports Zone hevder at United i utgangspunktet ønsker seg 60 millioner euro for Sancho. 

16.19: Ifølge den franske journalisten Santi Aouna har Manchester United og Bayern München blitt enige om en overgangssum for Noussair Mazraoui. Han hevder klubbene er enige om en avtale verdt 25 millioner euro, og United skal også ha blitt enig med Mazraoui om de personlige betingelsene. 

Ifølge FootMercato er det eneste som gjenstår nå er at Aaron Wan-Bissaka blir enig med West Ham, og det er en forventning om at det kommer til å skje, skriver Aouna. 

Her kan du bli bedre kjent med den United-aktuelle backen: 

12.24: Lørdag omtalte vi ryktet fra Gazet van Antwerpen om at Anderlecht ønsker å hente Christian Eriksen. Søndag melder en annen belgisk avis, Nieuwsblad, det samme. 

Eriksen ga tidligere denne uken uttrykk for at han ønsker å bli i United, men utelukket samtidig ikke en overgang. Anderlecht skal stå klare dersom han bestemmer seg for å dra. 

09.52: Det kan hende vi må vente litt til før vi får se David de Gea tilbake på fotballbanen. Dharmesh Sheth i Sky Sports skriver søndag formiddag at han ikke signerer for Genoa. I hvert fall ikke med det først. 

Shetsh skriver at spanjolens «urealistiske lønnsforventninger» gjør at Genoa neppe kommer til å signere De Gea, som har vært klubbløs i ett år. Nå kommer de til å fokusere på andre overgangsmål. 

08.28: West Ham er i samtaler med Manchester United om en mulig Aaron Wan-Bissaka-overgang. Det skriver Dharmesh Sheth i Sky Sports

Wan-Bissaka skal tidligere ha sagt nei til West Ham, men vurderer nå alle mulighetene sine. Ifølge Sheth ønsker Manchester United i overkant av 15 millioner pund for Wan-Bissaka, en sum West Ham ønsker å forhandle om.

Kontrakten hans går som kjent ut neste sommer og United skal være lystne på å selge i sommer for å få noe igjen for høyrebacken. Han er også en viktig brikke i jakten på Noussair Mazraoui. Ifølge Sheth er det fremdrift i Uniteds samtaler med Bayern München vedrørende marokkaneren. 

Lørdag 27. juli

23.00: The Athletic skriver nå det samme som Gianluca Di Marzio var inne på fredag - at tidligere United-keeper David de Gea er i samtaler med italienske Genoa.

15.30: Ifølge den belgiske avisen Gazet van Antwerpen, gjengitt av Sport Witness, så er Anderlecht en av klubbene som er interessert i å hente Christian Eriksen dersom han forlater United i sommer. 

09.10: Den portugisiske avisen O Jogo skriver at midtstopperen Antonio Silva fortsatt er et alternativ for United, og at United tror de kan klare å sikre seg 20-åringen for langt mindre enn utkjøpsklausulen på 100 millioner euro. Matthijs de Ligt skal fortsatt på det nåværende tidspunktet anses som det foretrukne valget, men det gjenstår fortsatt å komme til enighet med Bayern München om pris.

Fredag 26. juli

21.49: Ikke så mye nytt her, men Fabrizio Romano melder fredag kveld at United har vært i samtaler med agenten til både Matthijs de Ligt og Noussair Mazraoui angående avtaler for begge. 

Videre skriver han at Mazraoui vil til United, men at en eventuell overgang avhenger av hva som skjer med Aaron Wan-Bissaka

Han skriver videre, som vi har omtalt her i ryktespalten tidligere, at United har vært i kontakt med Inter angående en mulig byttehandel der Wan-Bissaka går til Inter og Denzel Dumfries kommer til Old Trafford.  Også Vanderson, som også har blitt nevnt, har blitt vurdert av United. 

20.06: Mer Aaron Wan-Bissaka: Nå som West Hams forsøk på å hente Noussair Mazraoui, som nå er på vei til United, kollapset, kommer de til å gjøre et nytt forsøk på å hente Wan-Bissaka. Det skriver Florian Plettenberg. 

Wan-Bissaka har allerede sagt nei til West Ham én gang, men ifølge Plettenberg kommer det til å bli holdt nye samtaler i løpet av de neste 48 timene. Samtidig skriver ham at United har senket prisen på Wan-Bissaka og nå vil være fornøyde med mellom 10 og 15 millioner pund. 

19.12: United skal være åpne for å selge Christian Eriksen, men dansken har selv ikke noe hastverk med å finne en ny klubb. Mer om det i egen sak her

17.31: Ifølge nettstedet InterLIVE følger Manchester United med på Inters midtbanespiller Kristjan Asllani. 22-åringen har ikke fått det helt til å stemme hos den italienske seriemesteren, og han kan være på flyttefot denne sommeren. 

InterLIVE hevder at de svarte og blå fra Milano ser på mulighetene for en byttehandel med Fiorentina der Asllani flytter til Firenze i bytte mot en annen United-aktuell spiller, nemlig Sofyan Amrabat

14.25: West Ham skal ha forlatt forhandlingene med Bayern München-backen Noussair Mazraoui, som Manchester United nå skal jobbe for å lande en avtale. Les mer her.

13.40: Aaron Wan-Bissaka vurderer fortsatt alternativene sine etter å ha takket nei til muligheten om en overgang til West Ham, skriver James Ducker i The Telegraph.

United er fortsatt forberedt på selge backen i sommer dersom det rette budet kommer inn, og Wan-Bissaka skal selv være villig til å forlate klubben. Galatasaray og Inter er blant flere klubber som er interessert.

Det kan imidlertid også være at 26-åringen vil foretrekke å la kontrakten med United gå ut og heller forlate United gratis neste sommer når det kan være flere muligheter, skriver Ducker.

12.25: Den italienske journalisten Luca Bendoni skriver i Gianluca Di Marzio at David de Gea er åpen for en overgang til Genoa og at han er en spiller som Serie A-klubben vurderer. Målvakten har som kjent stått uten klubb siden kontrakten med United gikk ut i fjor sommer.

11.45: Dharmesh Sheth i Sky Sports har kommet med sine siste opplysninger rundt Manchester United og sommervinduet, og når det kommer til venstreback-jakten nevner han Gents Archie Brown som en United har sett på, sammen med David Hancko, Tyrick Mitchell og Sergio Reguilón.

08.10Daily Mail skriver at Manchester United er interessert i Inters Denzel Dumfries og har foreslått Aaron Wan-Bissaka i en mulig byttehandel. Noe av det samme meldte The Athletic i går, som vi nevnte i denne saken.

En annen som kan være på flyttefot i sommer er Hannibal Mejbri. Midtbanespilleren skal være ønsket av Rangers på lån, men United foretrekker et salg.

Torsdag 25. juli

19.45: Vi tar med oss at Joao Neves, som spesielt i begynnelsen av sommeren var en hyppig gjenganger i denne ryktespalten, er på vei til PSG. Det melder Fabrizio Romano, som skriver at PSG ønsker å fullføre overgangen for midtbanespilleren neste uke og at en «here we go» ventes snart.

Tiden får vise om det kan få noe å si for Manuel Ugarte, som jo er ønsket på Old Trafford.

18.15: Nettstedet Africa Foot skriver at Hannibal Mejbri har blitt kontaktet av både Rangers og FC København i løpet av de siste dagene. Blant de to klubbene fremstår det mest sannsynlig med en overgang til Rangers, som det nå skal være samtaler med om en mulig låneavtale.

13.45 Jarrad Branthwaite skal være uinteressert i å skrive ny kontrakt med Everton, om ikke et kontraktsforslag fra Everton matcher tilbudet han fikk i United etter at det ble meldt om enighet om personlige betingelser, det skriver Daily Mail.

Everton står fast på at de ønsker seg £70 millioner for midtstopperen, mens United hittil ikke har ønsket å gi mer enn £50 millioner. 22-åringen har hele tre år igjen av sin kontrakt, så han er fortsatt bundet til Everton i flere sesonger, men en ny kontrakt er altså uinteressant så lenge det ikke kommer en betydelig lønnsøkning på bordet.

12.30: Det har de siste dagene blitt skrevet om United-interesse for Noussair Mazraoui. Den allsidige Bayern München-spilleren har en fortid under Erik ten Hag i Ajax og ble sett på som en mulig løsning på høyrebacken. 

Nå kan det virke som om marokkaneren har bestemt seg for å dra til London. Tyske Florian Plettenberg skriver torsdag på X at Bayern og West Ham er enige om overgangssum på €19,5 millioner for Mazraoui og at en overgang er nært forestående.

08.00: Sofyan Amrabat kan returnere til United i sommer, det skriver Firenze Viola (her gjengitt av Sport Witness). Det har tidligere vært rapportert at United ikke ønsket å benytte seg av kjøpsopsjonen på €20 millioner. United skal ikke ha utelukket at de kan hente marokkaneren tilbake denne sommeren, men skal ikke være villig til å betale mer enn €13 millioner.

Onsdag 24. juli

20.15: Uniteds U21-lag spiller onsdag kveld treningskamp mot Chester på bortebane. Det foreligger ikke noe lagoppstilling, men ifølge Manchester Evening News skal en 35 år gammel forsvarsspiller ved navn Tommy Rowe være blant de som skal være involvert. Rowe er listet som prøvespiller og United vurderer om de skal signere 35-åringen på en hybridløsning som spiller og trener slik også Paul McShane og Tom Huddelstone har vært de foregående sesongene.

Rowe har gjennom karrieren spilt over 600 kamper på seniornivå, med erfaring fra  Stockport County, Peterborough United, Wolverhampton, Doncaster og Bristol City, og kan veilede unggutta både på og utenfor banen dersom han skulle signere en slik kontrakt.

19.35: Det er tydelig at noe er blitt kommunisert ut fra United onsdag, da også Telegraph henger seg på om Uniteds backjakt. James Ducker skriver onsdag at United kommer til å intensivere jakten i backposisjonene på grunn av manglende alternativer. Aaron Wan-Bissaka er akkurat nå den eneste erfarne backen med til USA. Engelskmannen skal i tillegg være tilgjengelig for salg.

Noussair Mazraoui fra Bayern München blir sett på som en løsning dersom Wan-Bissaka skulle bli solgt, og i likhet med MEN og Mirror nevner også Ducker venstreback-posisjonen og navn som Hancko og Mitchell.

19.30: Da United-troppen som reiser til USA ble bekreftet var fortsatt Tyrell Malacia sitt navn fraværende. Nederlenderen har vært ute med skade i over ett år og United skal nå være på jakt etter et backup-alternativ til Luke Shaw som ikke er Malacia. 

Manchester Evening News skriver onsdag at United ser på Barcelonas Marcos Alonso, som også var et alternativ før signeringen av Sergio Reguilon i fjor sommer, og Feyenoords David Hancko som to alternativer.

Daily Mirrors David McDonnell sitter på samme informasjon, men nevner også Crystal Palace-back Tyrick Mitchell som et alternativ.

13.40: Fulham diskuterer sitt neste fremstøt på Scott McTominay etter å ha fått et bud på 17 millioner pund avslått tidligere i vinduet, melder Sky Sports. Manchester United skal være forberedt på å motta et nytt bud fra «The Cottagers».

09.20: Fabrizio Romano kommer med en liten oppdatering rundt Manchester United, hvor han kommer med siste nytt rundt Manuel Ugarte og enkelte andre.

  • PSG og Manchester United diskuterer fortsatt jevnlig en mulig avtale for Ugarte, etter at han ble enig med United om de personlige betingelsene forrige uke. 
  • United skal ha hatt samtaler med Monaco om tilgjengeligheten rundt spillere som høyrebacken Vanderson og midtbanespilleren Youssouf Fofana, men når det kommer til midtbaneposisjonen er det først og fremst nevnte Ugarte og Sofyan Amrabat som er de heteste spillerne det snakkes om internt akkurat nå.
  • Matthijs de Ligt venter fortsatt på at United skal komme til enighet med Bayern München, og håper på en overgang. Bayern skal stå på at de ønsker seg 50 millioner euro her og nå, mens United heller vil ha en annen struktur på avtalen. 

08.25: The Times er blant avisene som skriver at Getafe vil få 20 prosent av salgssummen på Mason Greenwood nå, og på alle fremtidige inntekter United får på ham. Denne uvanlige klausulen sikret de seg da valgte å gå for ham i fjor.

United skal ha sikret seg opp mot 26,7 millioner pund da Greenwood ble solgt til Marseille, som betyr at Getafe får over 5 millioner pund bare av den overgangen. United sikret seg en stor videresalgsklausul ved salget av angrepsspilleren, som betyr at Getafe også vil motta en sum når han blir solgt videre derfra.

08.10: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at Manchester United vil kvitte seg med Aaron Wan-Bissaka som har en kontrakt som går ut neste sommer, og at Bayern Münchens Noussair Mazraoui er en som skal ha tiltrukket seg interesse fra United som en potensiell erstatter.

Tirsdag 23. juli

19.50: Ifølge Tyske Florian Plettenberg og tyske Sky Sport skal United ha kommet med flere muntlige bud på PSGs midtbanespiller Manuel Ugarte, det skriver tyskeren på X tirsdag kveld.

PSG på sin side skal ha blankt avvist alle Uniteds forslag da de krever €70 millioner for uruguayaneren, noe som er godt under det United skal ha tilbudt til nå. Forhandlingene fortsetter og spilleren ønsker å dra til United.

15.35: Skal vi tro tyske Bild, så har Manchester United blitt med i kampen om Xavi Simons og angivelig forbereder et bud på 100 millioner euro. PSG-spilleren, som forrige sesong var utlånt til RB Leipzig, skal også være på ønskelista til Bayern München og nevnte RB Leipzig.

12.25: Sky Sports kommer med en liten oppdatering rundt Jadon Sancho, og skriver at PSG er interessert i å hente engelskmannen til Parc des Prices. Det skal fortsatt ikke ha kommet noen formell henvendelse fra Ligue 1-klubben, men de har utforsket mulighetene for en avtale. 

Videre melder kanalen at Juventus og Borussia Dortmund fortsatt er interessert, men at disse klubbene per nå ikke har mulighet til å møte Uniteds priskrav. En ikke-navngitt Premier League-klubb skal også ha vist interesse.

12.20: Litt mer rundt Youssouf Fofana: La Gazzetta dello Sport skriver at AC Milan føler seg sikre på signaturen av franskmannen, og at samtaler nå pågår om å få de siste detaljene på plass. Klubbene skal allerede være enig om en fast sum på 14 millioner euro, og de diskuterer nå potensielle bonuser i avtalen.

08.35: Midtbanespilleren Youssouf Fofana er på radaren til Manchester United i sommer, men han skal også være sterkt ønsket av AC Milan som han allerede er blitt rapportert å være enig med om de personlige betingelsene. Get French Football News skriver at Monaco vil kreve 35 millioner euro for franskmannen.

Mandag 22. juli

21.30: Ifølge SkySport-journalist Florian Plettenberg er både United og West Ham interessert i Noussair Mazraoui. Bayern München-forsvareren er opptatt av å få spille Premier League og kan forlate Tyskland nå. Opprinnelig skal Bayern ha krevd 30 millioner euro, men en lavere pris er mer realistisk.

United ønsker å erstatte Aaron Wan-Bissaka med Mazraoui og skal ha senket prisen på sin nåværende back til 10 millioner pund. Plettenberg melder også at West Ham skal være interessert i Wan-Bissaka dersom Mazraoui går til United.

18.30: Ifølge franske L'Equipe har Paris Saint-Germain en betydelige interesse for Bruno Fernandes. Fernandes har allerede gjort det er klart at han ikke har noen planer om å forlate United denne sommeren og ønsker å være en del av det nye prosjektet på Old Trafford.

Fabrizio Romano forstår det som at PSG ikke jobber med en avtale for United-kapteinen, men at de heller har fult fokus på Joao Neves, som også har vært ryktet til en overgang til de røde i Manchester.

14.57: Sky Sports' overgangsekspert, Dharmesh Seth, kom mandag med en oppdatering vedrørende Uniteds midtbane.

Ifølge Sheth er United fortsatt i dialog med PSG om Manuel Ugarte, men enn så lenge er det et gap mellom hva PSG ønsker og hva United er villige til å gi. Monacos Youssouf Fofana (bildet øverst) er et alternativ som United holder et øye med. 

Han sier videre at det er diskusjoner om de skal hente Sofyan Amrabat, og at det per nå er sannsynlig at Casemiro blir værende ettersom interessen fra Saudi-Arabia har kjølnet. Et eventuelt Casemiro-salg senere i vinduet kan imidlertid ikke utelukkes. 

12.52: Det er bra trøkk i ryktespalten vår denne mandagen. United skal ha fått et bud på Matthijs de Ligt avslått. Mer om det i egen sak HER

12.10: Vi anbefaler en klype salt til dette ryktet, men tar det med: Ifølge Goal i Brasil har United meldt seg på i kampen om Palmeiras' midtbanespiller Richard Ríos

Ifølge rapporten skal United være klare til å by rundt 20 millioner euro for 24-åringen som imponerte for tapende finalist Colombia i Copa America. Det skal visstnok være stor interesse for Ríos og flere andre europeiske klubber har han på radaren. 

Richard Ríos, her med hatten på etter at Colombia slo Uruguay ut av semifinalen i Copa America.

10.08: Ifølge James Ducker i The Telegraph forhandlet Manchester United frem en tilbakekjøpsklausul da de solgte Mason Greenwood til Marseille. Det blir imidlertid sett på som «svært lite realistisk» å benytte seg av den i fremtiden. 

09.26: Plutselig var det en litt uventet utvikling i Jadon Sancho-sagaen! Les mer om det i egen sak HER

09.03: Ifølge Fabrizio Romano planlegger Everton å tilby Jarrad Branthwaite en ny kontrakt. Det melder den italienske journalisten mandag formiddag. 

Everton har avslått to bud fra United og skal være fast bestemt på å beholde den unge engelskmannen, men Romano påpeker at det kan endre seg hvis de får et bud i regionen av 75-80 millioner pund. Det skal United ikke være villige til å betale. 

En ny kontrakt kan være spikeren i kista for Uniteds Branthwaite-jakt, og han får angivelig kontraktstilbudet i løpet av sommeren. 

08.20: Lurer du på hvordan resten av overgangssommeren blir? Det har vi tatt en nærmere titt på i denne saken (for medlemmer).  

07.59: Vi starter ukas ryktebørs med et rykte om Facundo Pellistri: Ifølge den greske journalisten Giannis Chorianopoulos i Sportime.gr er Panathiniakos ute etter Pellistri og skal ha hatt«betydelig fremgang» i samtaler med både United og Pellistri selv.

Uruguyaneren, som denne sommeren var med på å sikre tredjeplass i Copa America med landet sitt, har de siste sesongene vært på flere utlån og er en av flere som fort kan forsvinne denne sommeren. 

Noen overgangspris nevnes ikke av Chorianopoulos, men Transfermarkt estimerer Pellistris markedsverdi til å være 10 millioner euro. 

Powered by Labrador CMS