– Kvinnelaget må trene på St. George's Park - Uniteds driftssjef slår tilbake mot anklagene om nedprioritering av kvinnene

Manchester Uniteds kvinnelag kommer til å bruke St. George's Park som sin treningsarena på midlertidig basis når de starter opp på sine sesongforberedelser, det skriver The Athletic.

Publisert Sist oppdatert

Dette fordi det på Carrington jobbes med å sette opp midlertidige treningsfasiliteter slik at også de kan trene på Carrington utover høsten. Treningene vil fra og med 29. juli og i to til tre uker foregå på FA sine fasiliteter før kvinnelaget returnerer til Carrington.

St. George's Park ligger over 11 mil unna Carrington, som har vært kvinnelagets base i likhet med herrelaget. Grunnet oppussingsarbeidet som foregår på Carrington denne sesongen ble herrelaget flyttet inn i kvinnelagets avdeling på treningsanlegget, mens kvinnene da må bruke midlertidige bygg gjennom den kommende sesongen, noe som naturligvis har skapt reaksjoner.

Sir Jim Ratcliffe på sin side hjalp ikke på reaksjonene, da han i et intervju med Bloomberg sa at ledelsen «ikke har gått inn i det samme detaljnivået for kvinnelaget som med herrelaget».

Med kvinnelaget stasjonert på FA sine fasiliteter for mesteparten av sesongoppkjøringen, over 90 minutter fra Carrington har flere som følger kvinnelaget i sosiale medier uttrykt sin skuffelse over det de kaller en nedprioritering av kvinnelaget.

Driftssjef Collette Roche svarte nylig i et fanforum på hvorfor ingen fra INEOS har vært å se på kvinnelaget til nå.

– Vi har hørt på bekymringene og frustrasjonen som noen fans har gitt uttrykk for, men glem ikke den fremgangen klubben har hatt på kvinnesiden på de seks årene det har gått siden laget oppstod, sier hun i følge Daily Mail.

– Vi har etablert oss som et ledende lag i Womens Super League og vant vårt første store trofé på Wembley i mai og var i vår andre FA-cupfinale på rad. Våre U21- og U16-lag vant også troféer forrige sesong, noe som gjenspeiler det høye fokuset vi har på ungdomsutvikling også på kvinnesiden.

– Overskrifter som hevder at klubben mangler engasjement for kvinnene kan ikke være lengre unna sannheten. Vi er fullt forpliktet til å bygge videre på kvinnelagets suksess også på lang sikt.

Powered by Labrador CMS