Marcus Rashford feirer scoring mot Southampton sammen med Diogo Dalot og Amad Diallo.

Kun fire andre United-spillere har klart dette før

Publisert

Marcus Rashford scoret 30 mål under sin første sesong med Erik ten Hag som manager. Han endte med kun åtte scoringer i sin andre sesong. Nå har det første målet i den tredje sesongen med Ten Hag som manager blitt scoret.

Rashford scoret det andre målet under Premier League-oppgjøret mot Southampton på St Mary’s Stadium. Etter helgens mål har engelskmannen nå scoret i 10 separate Premier League-sesonger.

Allerede i ligadebuten mot Arsenal i 2016 satte Rashford seg på scoringslista etter to mål i første omgang. Siden den sesongen har målene rent inn hver eneste sesong.

Under Ole Gunnar Solskjær satte han rekorden med 17 mål i en Premier League-sesong. Han gjentok denne prestasjonen i 2022/23.

Lørdag markerte starten på hans 10. scoringssesong i ligaen. Dette har kun fire andre United-spillere oppnådd tidligere.

Ryan Giggs er spilleren som har scoret i flest Premier League-sesonger for United. På sine 22 sesonger i den røde drakta scoret han i 21 av dem.

Bak følger Paul Scholes, som aldri gikk en sesong uten mål. Han scoret i alle sine 19 sesonger.

På tredjeplass kommer selvsagt Uniteds toppscorer gjennom tidene, Wayne Rooney, som nylig scoret i United-drakt igjen, denne gangen dog ikke i Premier League-sammenheng. Han scoret i 13 Premier League-sesonger.

Foran Rashford, med scoringer i 11 sesonger, kommer Roy Keane. Til tross for sin posisjon som midtbanespiller, bidro han med minst ett mål i 11 av sine 13 sesonger.

Denne statistikken tar utgangspunkt i ligaen mens den har hatt navnet Premier League. Ser man på alle sesonger gjennom tidene, er listen selvsagt annerledes. I den sammenhengen har åtte spillere scoret i flere sesonger enn Rashford, som deler antallet på ti scoringer med fem andre.

- Ryan Giggs (23)

- Paul Scholes (19)

- Bobby Charlton (17)

- Bryan Robson (13)

- Wayne Rooney (13)

- George Best (11)

- Roy Keane (11)

- Denis Law (11)

- Mark Hughes (10)

- Lou Macari (10)

- Marcus Rashford (10)

- Jack Rowley (10)

- Dennis Viollet (10)

Powered by Labrador CMS