JUBELSCENER: Di0go Dalot, Fred og Axel Tuanzebe gratulerer Mason Greenwood med fulltrefferen mot Astana.

Kun en av kampene har endt i seier

Publisert Sist oppdatert

Onsdag spiller Manchester United sesongens første kamp i Europa League, når de møter nederlandske Twente på hjemmebane. Etter å ha deltatt i Champions League forrige sesong, er United tilbake i Europa League etter å ha kvalifisert seg gjennom seieren i FA-cupen. 

Manchester United spilte sin første Europa League-kamp i 2011/12-sesongen etter å ha blitt slått ut av gruppespillet i Champions League. I sin debut i turneringen møtte de Ajax i 16-delsfinalen, hvor de vant 2-0 i Amsterdam. Jonny Evans spilte kampen for United, mens Christian Eriksen spilte for Ajax.

I 2015/16-sesongen ble United igjen slått ut av Mesterligaen. Da møtte de danske Midtjylland i 16-delsfinalen, og gikk på et overraskende tap i den første kampen. De slo likevel tilbake i returoppgjøret og gikk videre.

2016/17-sesongen endte med sølvtøy, men den første kampen endte i tap. United tapte 1-0 mot Feyenoord. 

2019/20-sesongen startet med en knapp 1-0 seier hjemme mot Astana i gruppespillet. 

1-0: Mason Greenwood ble matchvinner mot Astana.

Etter å igjen ha blitt slått ut av Mesterligaen, møtte United Real Sociedad i 16-delsfinalen i 2020/21-sesongen. Her vant de overlegent 4-0. 

I 2022/23-sesongen fikk laget dessverre en skuffende start, med et 0-1 tap hjemme mot Real Sociedad i gruppespillet. Likevel nådde laget hele veien til kvartfinalen. 

Powered by Labrador CMS