Kommer dokumentarserie om akademiet

Publisert Sist oppdatert

Manchester United kommer med en dokumentarserie om suksessen og betydningen av det verdensledende akademiet. Serien har fått navnet "Lifeblood" og gir en eksklusiv tilgang bak kulissene.

Ethan Wheatley ble akademi-spiller nummer 250 som fikk sin debut på førstelaget i april. I forkant av dette har klubbens medieavdeling fulgt spillere, foreldre og ansatte for å utforske driften av et av verdens mest kjære idrettsinstitusjoner.

Serien inkluderer intervjuer med spillere som har tatt steget opp på førstelaget. Her er så klart Alejandro Garnacho og Scott McTominay sentrale. Serien utforsker også hvordan spillere som Marcus Rashford, Kobbie Mainoo og Willy Kambwala ble de faste førstelagsspillerne de er i dag. Det vil også bli avslørt teknikker fra Adam Lawrence og Travis Binnion (hovedansvarlig for spillerutvikling og trening), Tony Whelan (rådgiver for akademiprogrammet).

Den første episoden "Lifeblood" vil snart være tilgjengelig på MUTV for abonnenter, mens resten av serien vil rulles ut senere denne sommeren.

- Det er en av de største historiene i verdensidretten. I 90 år har en tråd av DNA vevd seg gjennom denne klubbens stoff, fra Busby Babes og George Best, til Class of '92 - Giggs, Beckham Neville, og dagens kull som bærer fanen, sa Ian Nolan (innholdssjef).

- Det var en ære å få lov til å gå bak kulissene og under panseret, for å fortelle historien om akademiet gjennom de som jobber der i dag, og de som har gått gjennom det før. Våre kameraer fikk lov til å fange intime, ofte private scener, for å vise akademiets unike etos for utviklingen av unge mennesker. 

- Den er et must for enhver sportsfan eller noen med barn som ønsker å bli den neste Alejandro Garnacho.

Powered by Labrador CMS