- Kommer definitivt til å hjelpe spissene på flere områder

Britiske medier er allerede bekymret for hvor Manchester Uniteds mål skal komme fra. Erik ten Hag tror løsningen er i Uniteds trenerteam. 

Publisert

- Han scoret så mange mål og hadde så stor suksess. Han kommer definitivt til å hjelpe spissene på flere områder, spesielt den mentale biten. Han tar med seg ønsket om å vinne kamper og score mål. 

Det sier Erik ten Hag til Sky Sports om sin nye assistenttrener Ruud van Nistelrooy. 

Han spilte for United fra 2001 til 2006 og scoret 150 mål med United-drakten på. Tidligere i sommer ble han hentet tilbake til United, denne gangen som assistent til sin landsmann Ten Hag. 

United-sjefen er klar på at Van Nistelrooy har flere ansvarsområder og skal jobbe med hele laget. 

- Vil tjene ekstra mye på det

Samtidig legger Ten Hag ikke skjul på at det er noen som kommer til å nyte ekstra godt av Van Nistelrooys erfaringer og råd. 

- Han kommer til å hjelpe alle spillerne, men spissene vil tjene ekstra mye på det siden han var en så god spiss. Han kommer til å påvirke dem, mener United-sjefen. 

Smilet er på plass hos Ruud van Nistelrooy, som er tilbake i Manchester United.

Men det er ikke bare spissene. For noen dager siden kunne Jonny Evans fortelle at Van Nistelrooy er «besatt» av defensiv struktur, og at forsvarsspillerne lærer mye av den gamle storscoreren. 

– Han er nok selv ganske besatt av defensiv struktur. Som spiss er jeg ganske sikker på at det alltid var ganske interessant hvor han kunne score målene sine, fortalte Evans, en av flere som har rost Van Nistelrooy etter at han tok fatt på jobben som assistent. 

– Det er noe helt spesielt med å være tilbake, det må sies. Det var fantastisk da United først dukket opp med muligheten til å bli assistentmanageren. Jeg hadde aldri tenkt på det, men da det skjedde, så var den rollen jeg skulle fylle noe jeg ikke kunne avslå, har Van Nistelrooy selv sagt om comebacket. 

- Ikke i tvil

United gikk målløse av banen i sin siste treningskamp denne sommeren. Liverpool vant 3-0, og dagen etter stilte flere medier det samme spørsmålet: Hvor skal målene komme fra? 

Det på grunn av Rasmus Højlunds skadefravær og antall sjanser United skapte mot erkerivalen - uten å få nettkjenning. 

Per nå har Uniteds førstelag Joshua Zirkzee og Højlund som rene spisser, mens Ethan Wheatley i større grad er en for fremtiden. Men Van Nistelrooy har nok en ting eller to å lære bort til andre som faller inn under kategorien «angrepsspiller».

Ruud van Nistelrooy (helt til venstre) har vært tett på United-spillerne denne sommeren.

Alejandro Garnacho, Amad, Jadon Sancho, Antony og Marcus Rashford er blant Uniteds kantspillere som - forhåpentligvis - ofte befinner seg i posisjoner der de kommer til avslutning på mål. 

Og Ten Hag tror spesielt sistnevnte kommer til å tjene på Van Nistelrooys ekspertise. 

- Det er jeg ikke i tvil om, svarer Ten Hag på spørsmål om Van Nistelrooy kan hjelpe Rashford tilbake til sitt beste. 

Ten Hag har tidligere i sommer utfordret Rashford til å emulere 2022/23-sesongen der han scoret 30 mål for United. 

- Jeg har stor tro på Rashford og stor tro på at ferdighetene hans kan hjelpe laget vårt score mål. Også at han kan kan hjelpe laget og være med å jobbe som et lag, at vi angriper som elleve mann. 

- Han (Rashford) vil kanskje være den som avslutter, men han er en del av et lag på elleve spillere. Vi må angripe med elleve og forsvare oss med elleve. Og de som er fremst i banen er de første forsvarerne, sier Ten Hag. 

Powered by Labrador CMS