Kommenterte United-koblingen

Publisert Sist oppdatert

Etter en svak sesongstart og nå sist 0-3-tapet mot Tottenham er Erik ten Hag igjen under hardt press.

En av dem som har blitt trukket frem som en potensiell erstatter dersom nederlenderen måtte gå er Graham Potter, og mandag deltok han på Sky Sports-sendingen Monday Night Football.

Der ble det - ikke så overraskende - snakk om Manchester United og det faktum at klubben snakket med flere potensielle kandidater i sommer da Ten Hags fremtid ble vurdert.

Potter ønsker imidlertid ikke prate om han var blant dem.

– Mye av det jeg har lest i media er usant eller falskt. Jeg tror jeg er den eneste treneren i verden som har blitt koblet med Stoke City og Napoli i samme uke, så jeg tar det media sier med en klype salt.

– Jeg har hatt mange samtaler med mange folk. Men med tanke på respekten overfor alle er det best å holde det privat.

På spørsmål om han ville tatt jobben i United om den ble ledig, svarer han:

– Nei, jeg sitter her og liker denne utfordringen om å svare på spørsmålene deres. Det er der jeg er for øyeblikket.

Potter ville ikke snakke for mye om koblingen til United.

Potter ledet Chelsea i deler av 2022/23-sesongen, men måtte forlate klubben etter kun 31 kamper ved roret. 

Det store spørsmålet i disse dager er om Ten Hag nå også snart må forlate sin sjefsstol i United.

– Hvis du er i en så stor klubb som Manchester United og ikke er i topp seks, så vil du alltid være i søkelyset.

– Noen ganger må du se forbi resultatene og se på prestasjonene. De har bommet på mange sjanser og noen ganger går lag gjennom det hvor man ikke reflekterer xGen sin, og så kommer det en sånn dag (som på søndag) hvor skyene kommer ganske raskt.

– Utfordringen er å ha litt perspektiv og prøve ha et større bilde over hva som skjer og snakke logisk. Etter hvilken som helst kamp er folk emosjonelle, da fotball handler om følelser. Fansen ønsker å skylde på noen og noen ganger er det manageren. Vi gjør feil og er ikke perfekte, men det er det vi melder oss på når vi tar jobben. 

– Den som tapte denne kampen ville følt at de var under press. Ange (Postecoglou) var under press og så har han plutselig vunnet fire på rad. 

Potter påpeker at Ten Hags United har sløst med sjansene denne sesongen, og at ting kan snu raskt i fotballen.

I sendingen snakker Potter også om koblingen til Dan Ashworth, og hans rolle som sportsdirektør i United. De to jobbet sammen over flere år i Brighton.

– Han ønsker å støtte og hjelpe. Det er min erfaring av å jobbe med ham. Jeg kjenner ikke til konteksten i Manchester United, men min erfaring av å jobbe med ham i Brighton var at han var veldig støttende.

– Han kunne utfordre deg, men også hjelpe og være der for deg. Fotballklubber må legge til rette for at trenere skal lykkes også, så det er det han vil prøve å gjøre.

Powered by Labrador CMS