Klar tale fra MUST etter VAR-undersøkelse

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 6. juni skal Premier League-klubbene stemme over et forslag fra Wolverhampton om å fjerne VAR.

I den forbindelse har MUST (Manchester United Supporters’ Trust) hatt en undersøkelse med svar fra 16.226 United-supportere.

Vil man beholde VAR slik det fungerer i dag, fortsette med VAR men med betydelige endringer, eller skrote VAR fra Premier League?

Én ting er i alle fall tydelig: Det ønskes endringer, med kun 0,6% som ønsker å beholde VAR slik det er i dag.

Flesteparten - 50,6% - ønsker å fjerne det fullstendig, selv om det er ganske jevnt med de 48,8% som vil fortsette med VAR dersom det gjøres endringer.

Det kan blant annet innebære bedre informasjon/kommunikasjon overfor fansen, raskere avgjørelser og kun ved «clear and obvious»-situasjoner.

En talsperson for MUST kommer med denne uttalelsen som følge av resultatene:

«Når Manchester United bruker sin stemme om VAR 6. juni, må de ta disse resultatene i betraktning. 

Nesten enstemmig av fotballsupportere er lei av VAR. Det har gjort spillet verre, ikke bedre, og Premier League-klubber har muligheten til å gjøre noe med det i den kommende avstemningen.

Vi er ikke overrasket over at gruppa som er mest motstandere av VAR er sesongkortinnehavere og andre supportere som ofte reiser på kamp.

Igjen og igjen blir supporterne på tribunen stående i mørket mens linjer blir tegnet på en skjerm i Stockley Park, noe som ødelegger atmosfæren inne på stadion. 

Det er på tide å droppe det mislykkede eksperimentet av VAR, og enten fjerne det helt eller gjøre fundamentale endringer.»

Powered by Labrador CMS