Joshua ZIRKZEE

Angriper

Fullt navn: Joshua Orobosa Zirkzee
Draktnummer: 11
Født: 22. mai 2001, Schiedam, Nederland
Nasjonalitet: Nederland
Høyde: 193 cm
Fra: Bologna, 14. juli. 2024; 35,8 mill. pund
Kontrakt: 30. juni 2029 (+ 1 års opsjon)
Debut: PL, 16. aug. 2024, innb. Fulham (h) 1-0 Debutmål: 1
Tidligere klubber: Bayern M., Parma (lån), Anderlecht (lån)
Landskamper/mål: Nederland

14. juli 2024 bekreftet Manchester United nederlenderen Joshua Orobosa Zirkzee som klubbens første spillerkjøp foran 2024/25-sesongen.
Den 23 år gamle spissen ble hentet til Old Trafford fra Serie A-klubben Bologna på en femårsavtale verdt 42,5 millioner euro, eller knapt 36 millioner britiske pund.

Overgangen kom i stand som følge av lengre tids åpenbar interesse for mannen som i 2023/24-sesongen ble Bolognas toppscorer med 12 fulltreffere på 37 opptredener.

Selv om han også kan være aktuell på kant, er det først og fremst ventet at Zirkzee vil kjempe med Rasmus Højlund om plassen lengst fremme.

Spillerkarakteristikk:

Joshua Zirkzee er en kraftfull spiss som kombinerer en imponerende fysikk med teknisk dyktighet. Med en høyde på 1,93 meter er han en naturlig måltrussel i lufta, samtidig som hans evne til å bruke begge føttene effektivt også gjør ham farlig langs bakken. Zirkzee er kjent for sin ro foran mål, og evne til å plassere ballen med presisjon. Dette gjør ham til en effektiv avslutter.

Den nye mannen er også en intelligent spiller som beveger seg godt uten ball, og hans posisjoneringsevne gjør at han ofte er på rett sted til rett tid for å avslutte angrep. Zirkzee er i tillegg flink til å kombinere med lagkamerater, enten det er ved å holde på ballen og vente på støtte, eller ved å spille dem igjennom med en presis pasning.

Karriere:

Joshua Zirkzee startet sin profesjonelle karriere i ungdomsakademiet til Feyenoord før han ble hentet til Bayern Münchens akademi i 2017. Der imponerte han raskt for U19 og rykket i 2019 opp til førstelaget, hvor han fikk sin Bundesligadebut i 2019. Zirkzee scoret flere viktige mål for Bayern og viste sitt potensial i flere innhopp.

I løpet av sin tid i Bayern ble han lånt ut til henholdsvis Parma og Anderlecht. Det ga ham mer spilletid og dermed ytterligere utviklingsmuligheter. I Anderlecht hadde han en spesielt produktiv periode, noe som førte til interesse fra andre klubber.

Sommeren 2022 ble han signert av Serie A-klubben Bologna, hvor han fikk en større rolle som spiss. Her fortsatte Zirkzee å utvikle spille sitt, og viste at han kunne levere på et høyt nivå i en av Europas beste ligaer.

Landslagskarriere:

Zirkzee har representert Nederland på flere ungdomsnivåer, inkludert U17, U19 og U21. Han er sett på som en fremtidig kandidat for det nederlandske seniorlandslaget, hvor han fikk sin landslagsdebut under Euro 2024.

Fremtidsperspektiver:

Joshua Zirkzee er fortsatt ung, men har allerede vist at han har potensialet til å bli en toppspiss i europeisk fotball. Med sin kombinasjon av fysikk, teknikk og avslutningsevner har han alt som skal til for å lykkes på det høyeste nivået. 

Det skal bli ytterst spennende å se om den gode utviklingen fortsetter også på Old Trafford.

Powered by Labrador CMS