Jonny Evans gir seg på landslaget: - Det har vært den største æren

Publisert Sist oppdatert

- Etter å ha brukt mye tid på å tenke og vurdere og etter 18 år føler jeg tiden er inne for gi meg med internasjonal fotball. 

Slik innleder Jonny Evans en lang tekst publisert på det nordiske landslagets X-konto. Der forteller United-stopperen om beslutningen om å slutte på landslaget. 

- Å ta på meg den grønne skjorten 107 ganger og representert folket i Nord-Irland har vært den største æren, skriver Evans. 

Evans er nummer fire på den nordirske adelskalenderen med sine 107 landskamper. Han fikk debuten i 2006 og har altså holdt det gående i 18 (!) år. I løpet av nesten to tiår med landslagsfotball scoret han seks mål for Nord-Irland. 

Jonny Evans i aksjon for Nord-Irland.
Jonny Evans er ferdig med landslagsfotballen.

En 18 år gammel Evans fikk debuten mot Spania i 2006, allerede før han hadde fått United-debuten. Da vant faktisk nordirene 3-2.  Tre år senere scoret han sitt første landslagsmål.

Evans trekker frem EM i 2016 som landslagskarrierens store høydepunkt. Det var første gang Nord-Irland hadde kvalifisert seg til et internasjonalt mesterskap siden VM i 1986.

Nord-Irland tok seg videre fra gruppespillet, men ble slått ut av Wales i åttedelsfinalen. 

Imponerende nok spilte United-stopperen fra start i hele 106 av 107 landskamper. Den eneste gangen han kom inn fra benken var i en privatlandskamp mot Qatar i 2015. 

Evans fikk i 2023 en MBE for sin innsats for fotballen i Nord-Irland. Hans siste landskamp kom i juni tidligere i år, mot samme motstander som han debuterte mot: Denne gangen endte det imidlertid med et 1-5-tap mot spanjolene. 

Nå blir det fullt fokus på Manchester United-karrieren for 36-åringen, som i sommer skrev under på en ny ettårskontrakt med United. 

Powered by Labrador CMS